Locul în care trebuie să ţii termostatul centralei termice. Aşa vei plăti mai puţin la gaze în fiecare lună

Locul în care trebuie să ţii termostatul centralei termice. Aşa vei plăti mai puţin la gaze în fiecare lună
Trucuri utile. Unde poți să instalezi termostatul centralei termice

Termostatul centralei termice este extrem de important pentru casa ta. Mulți consideră că acesta poate să fie pus în orice loc din locuință, însă fac o greșeală foarte mare! Nu o să mai plătești așa de mult la gaze dacă recurgi la anumite trucuri geniale.

Unde trebuie să fie pus termostatul centralei termice

Termostatul poate să regleze și să mențină căldura în casă, așa că joacă un rol extrem de important în momentul în care îți dorești să economisești bani. Aparatul trebuie să fie pus într-un loc corespunzător pentru a nu citi informații eronate atunci când vine vorba despre încălzirea prin pardoseală.

Aparatul trebuie să funcționeze într-un mod cât se poate de eficient pentru a genera o cantitate bună de căldură în concordanță cu temperatura medie din întreaga casă. Termostatul trebuie să fie instalat într-un loc bun, de unde să calculeze corect necesarul de căldură.

În ce camere funcționează mai bine termostatul

Aparatul trebuie să fie pus într-o zonă centrală din casă, la o înălțime de 1.3 sau 1.5 metri distanță de podea, pe un perete interior. Gândește-te la camerele pe care le ai în locuință și la locurile folosite cel mai des. Acolo o să ai nevoie de un plus de confort și căldură din plin, potrivit hobbit-integral.ro.

Cu acestea fiind spuse, termostatul poate să fie poziționat în sufragerie dacă respectiva cameră este preferată de tine și de familia ta, sau în dormitor în cazul în care acolo petreci cel mai mult timp în momentul în care te odihnești după o zi istovitoare la muncă. Totul ține de preferințe!

Ce greșeală colosală poți să faci când instalezi termostatul

De asemenea, dacă termostatul o să fie instalat în anumite locuri, acesta o să înregistreze temperaturi și informații greșite. Evită anumite camere din locuința ta pentru a nu te confrunta cu diferite probleme! O să observi că în casa ta căldura cantitatea de căldură nu o fie distribuită corect dacă faci această greșeală.

Evită să așezi termostatul deasupra sau lângă o gură de ventilație pentru a nu înregistra temperaturi mai mari decât cele reale. Același lucru se întâmplă și dacă pui aparatul în bătaia directă soarelui sau în bucătărie. Nu îl amplasa nici lângă baie, această încăpere oferă informații eronate!

Mai mult, termostatul nu trebuie să fie plasat pe hol pentru a nu produce un cost suplimentar la căldură, ținând cont că respectiva încăpere nu este extrem de folosită. În cazul în care aparatul este instalat lângă uși sau ferestre, el o să înregistreze temperaturi mai mici sau mai mari, după caz.