Pe lista celor mai frumoase locuri din Europa se regăsește și unul din România. Topul celor mai frumoase locuri din Europa este alcătuit din 26 de locații, iar România, cu cel mai frumos loc al său, se regăsește pe locul 8.
Lista cu cele mai frumoase locuri din Europa întrunește 26 de locații, iar dintre acestea una este din România. Din cele 26 de locații, pe locul 8 se regăsește Lacul Roșu din Carpații de Est.
Europa, deşi este unul dintre cele mai mici continente, este în schimb un continent foarte variat. Bătrânul Continet reunește destinaţii pentru toate gusturile, începând cu plaje cu nisip fin ca făina, până la câmpuri înflorite, stânci ciudate, peşteri enigmatice, râuri spectaculoase, precum și unele dintre cele mai frumoase peisaje montane de pe Pământ.
Posibilitățile de călătorie fiind nelimitate şi variate, iar o decizie de a vizita un loc sau altul devine foarte grea pentru oricine, Conde Nast Traveler, una dintre cele mai prestigioase publicaţii cu profil turistic, a ales 26 de destinaţii total diferite pe care să le includă în topul celor mai frumoase locuri din Europa și să satisfacă orice călător.
România nu lipseşte de pe lista făcută de Conde Nast Traveler, mai precis regiunea Carpaţilor de Est, unde experții în turism au amintit de faimoasele castele şi biserici gotice, pădurile întinse şi mai ales de Lacul Roşu. Acesta este unul dintre cele mai frumoase obiective din ţara noastră.
Biarritz, Franţa
Peştera Melissani, Grecia
Munţii Dolomiţi, Italia
Stâncile lui Moher, Irlanda
Regiunea Chianti, Italia
Munţii Caucaz, Georgia
Laponia, Finlanda
Carpaţii de Est (Lacul Roşu), România
Las Médulas, Spain
Insulele Lofoten, Norvegia
Colinele Boemo-Morave, Republica Cehă
Giant’s Causeway, Norvegia
Königssee, Germania
Micheldever Wood, Anglia
Alpii Elveţieni, Elveţia
Cascadele Kravica, Bosnia şi Herzegovina
St. Kilda, Scoţia
Râul Soča, Slovenia
Kirkjufell, Islanda
Zlatni Rat, Croaţia
Stânca Afroditei, Cipru
Lacul Lock Ness, Scoţia
Las Salinas de Torrevieja, Spania
Hallstatt, Austria
Valea Dordogne, Franţa
Insulele Feroe, Danemarca
Lacul Roșu este cunoscut în zonă și sub numele de Lacul Ghilcoș. Lacul roșu este un lac de baraj natural format în urma prăbușirii unui versant din cauza cutremurului din 23 ianuarie 1838.
La ultimele măsurători, făcute în anul 1987, dimensiunile Lacului Roșu sunt următoarele: lacul se întinde pe un perimetru de 2.830 de metri, aria este de 114.676 metri pătrați și volumul apei care se acumulează este de 587.503 demetri cubi. De asemenea, Lacul Roșu s-a format la altitudinea de 983 de metri, într-o depresiune cu un climat predominant subalpin.