Locul din România unde oamenii și-au ales primarul pe viață! De ce nimeni nu candidează împotriva lui

Locul din România unde oamenii și-au ales primarul pe viață! De ce nimeni nu candidează împotriva lui

„A asfaltat, a tras apa”, spune un localnic, mândru de aciunile vechiului primar, care a fost ales pentru un nou mandat, fiind și singurul candidat. De altfel, oamenii îl tot aleg din anul 2000 încoace. În schimb, „nu au văzut medic aici de 20 de ani”, declară același localnic, cu speranța că ocuparea funcției de lider cu repetiție le va aduce în următorii patru ani și restul de lucruri visate.

100 de locuitori și un primar ales ”pe viață”. Comuna Bătrâna, locul din România cu un singur candidat

Bătrâna, una dintre cele mai mici comune din România, are puțin peste 100 de locuitori. De două decenii, Radu Herciu este conducătorul ei, iar duminică a fost singurul candidat la alegerile locale. El este fost învățător la școala din Bătrâna, în vremea în care comuna din Ținutul Pădurenilor avea încă propria școală la care mai învățau câțiva copii. Acesta a devenit primar în anul 2000; an din care a început să câștige toate alegerile locale pentru funcția de primar.

Herciu ar fi avut nevoie doar de un vot pentru a-și continua activitatea. În schimb, duminică, până la prânz, în comuna de la poalele Munților Poiana Ruscă au votat peste 110 oameni și s-a înregistrat o prezență de peste 116 procente la alegerile locale. Unii alegători au plecat la vot cu visul ca drumul care leagă satele din munți de comuna Dobra să fie modernizat, alții au sperat ca în viitor comuna să aibă medic, iar alții spun că au mers la vot pentru că au fost mulțumiți de modul în care primarul s-a achitat de sarcini.

Locul din România unde oamenii și-au ales primarul pe viață! De ce nimeni nu candidează împotriva lui
Foto: Adevărul.ro

Pe de altă parte, nu toți localnicii sunt satisfăcuți de faptul că de 20 de ani încoace au de ales un singur candidat la primărie:

„Eu am încercat acum patru ani să fac o echipă mai tânără şi să candidez, nu că nu e bun primarul şi că nu a făcut. A făcut atâta cât a ştiut dânsul, că dânsul este un om care a trăit doar la Bătrâna. Este fostul învăţător al meu. Eu stau în Oradea de 30 de ani. Mi-am făcut domiciliul aici pentru asta, pentru că văd cum pe zi ce trece moare satul. Aici este un aur neexploatat. Este o zonă superbă şi trebuie să împiedicăm dispariţia satului”, spune Cornelia Purcar, potrivit Adevărul.

„M-am născut aici și m-au ales cetățenii, să fac ceva pentru ei”

Primarul spune că își dorește să își continue investițiile în infrastructura comunei Bătrâna, chiar dacă în ultimii ani nu a fost ajutat atât cât și-ar fi dorit de autoritățile județene și de parlamentarii hunedoreni:

„Vreau să continui ce am început, dezvoltarea nivelului de trai al cetăţenilor, că de asta m-am născut aici şi m-au ales cetăţenii, să fac ceva pentru ei”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI