Locul din România unde luni a fost frig ca în Siberia. S-au resimțit minus 42 de grade

Locul din România unde luni a fost frig ca în Siberia. S-au resimțit minus 42 de grade

Ninsorile și vântul puternic au făcut ca temperaturile dintr-o zonă din România să fie demne de Polul Nord. Cu toate că termometrul indica -10 grade Celsius, temperatura resimțită de locuitori a fost de -42 de grade. S-a întâmplat în dimineața zilei de ieri, când vremea a luat-o razna. Mai multe detalii, în paragrafele de mai jos.

Locul din România unde luni a fost frig ca-n Siberia

Temperaturi în România ca-n Siberia. Luni, un val de frig a venit peste țara noastră, în anumite zone temperaturile resimțite fiind greu de imaginat. Deși pe vârful Toaca din Ceahlău termometrele arătau -10 grade, temperatura resimțită în această zonă a fost de -42 de grade Celsius.

Vântul puternic a făcut ca temperaturile să fie asemănătoare în România cu cele de la Polul Nord. Cea mai scăzută temperatură s-a resimțit în Ceahlău, iar mai apoi în zonele de la Întorsura Buzăului. Aici, temperatura resimțită a fost de -36 de grade. Nici în Călimani situația nu a stat cu mult diferit, aici locuitorii resimțind -29 de grade Celsius.

Reamintim că, luni dimineață, meteorologii au emis o alertă meteo de vânt puternic în majoritatea zonelor țării. Vremea s-a menținut vântoasă și pe parcursul zilei de marți, 18 ianuarie, în cele mai multe dintre regiunile României.

Citește și: Drama unui român care trăiește în estul extrem al Siberiei. Temperaturi de -30 de grade Celsius îi amenință viața

S-au resimțit minus 42 de grade Celsius

În Carpaţii Orientali şi Meridionali, cu precădere în zona înaltă, au fost rafale de 90…110 km/h. În Transilvania, Dobrogea, sudul Olteniei şi local în Muntenia, vântul a suflat cu viteze de 55…60 km/h, iar în Moldova de 60…85 km/h.

Intensificări ale vântului au fost și în restul zonelor, pe arii mai restrânse, şi la viteze în general de 40…50 km/h. În această noapte, vântul va slăbi în intensitate, potrivit meteorologilor.

Nebulozitatea va persista în cea mai mare parte a intervalului de prognoză în nordul, centrul şi nord-estul ţării, precum şi în zonele de munte. Pe arii restrânse va ninge viscolit, iar vizibilitatea va fi redusă.

Astăzi, temperaturile maxime s-au încadrat între -3 şi 7 grade, iar cele minime, în general, între -10 şi -4 grade.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI