20 dec. 2022 | 11:27

Locul din România unde există căsuțe de hobbit. Totul e ca în povești, trebuie să mergi aici

Social
Locul din România unde există căsuțe de hobbit. Totul e ca în povești, trebuie să mergi aici
Ai auzit despre locul din România unde există căsuțe de hobbit? Trebuie să mergi cel puțin o dată în viață aici.

Dacă nu ai urmărit filmul „The Hobbit” pentru scenele de luptă, cu siguranță ai făcut-o pentru căsuțele fascinante ale personajelor. Fanii sunt înnebuniți după locuințele micuțe și magice. Știai că există o regiune în țara noastră unde poți găsi astfel de construcții? Află în rândurile de mai jos care este locul din România unde există căsuțe de hobbit. Trebuie să ajungi aici cel puțin o dată în viață.

Locul din România unde există căsuțe de hobbit

Pentru orice fan al filmului „The Hobbit”, personajele mici de statură – hobiții – reprezintă puncte cheie de interes. Satul lor, Comitatul Shire, este locuit de oameni cu un stil de viață pitoresc, undeva pe coasta unui deal. Nu este de mirare că mulți arhitecți au început să construiască locuințe foarte asemănătoare cu căsuțele fictive.

O casuță de hobbit are, de fapt, mai multe aplicații practice în lumea reală. În primul rând, sunt construite pe versanți, ceea ce înseamnă automat că se face economie la facturile de energie, potrivit specialiștilor. Totuși, adevărata magie la acest tip de locuințe este că orice turist se poate aventura într-o scurtă călătorie cu un aer cu adevărat magic.

Știai că există un loc în România unde poți să găsești căsuțe de hobbit? Este vorba despre Valea celor Doisprezece, din județul Neamț. Este, practic, un micuț cătun cu mai multe căsuțe clădite din pământ și lemn. Înăuntru, camerele sunt luminate de opaiț și încălzite de lemnele din sobe.

Poți vizita Valea celor Doisprezece în fiecare săptămână, de marți până duminică, în intervalul orar 11:00 – 16:00. Un bilet pentru adulți costă 15 lei, iar costul pentru vizitele copiilor de până în 14 ani este de doar 5 lei. Adolescenții cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani trebuie să achite, la rândul lor, suma de 15 lei pentur a vizita cătunul.

Cât te costă să dormi într-o căsuță de hobbit

Pentru o experiență cu adevărat fermecătoare, poți să și dormi în căsuțele de hobbit. Costurile variază, în funcție de casa pe care o alegi. Prețul se achită 50% în avans, diferența fiind plătită cu cel mult două zile înainte de data de check-in, potrivit reprezentanților ansamblului. Poți vizualiza toate căsuțele din satul Valea celor Doisprezece în galeria FOTO, în ordinea în care sunt expuse mai jos.

Pentru a dormi în Casa Robardin, prima afișată în galeria FOTO a acestui articol, costul este de 350 de lei pe noapte. Pentru o experiență în Casa Astor, trebuie să scoți din buzunar o sumă de 500 de lei. Casa Davos, a treia din galerie, poate găzdui o familie de patru persoane, iar costul aferent cazării aici este de 400 de lei pe noapte.

Citește și: Locul magic din România pe care nu vrei să îl ratezi. E la doar 100 de kilometri de Bucureşti, are munte şi apa cristalină

Dacă vrei să vizitezi cătunul cu căsuțe de hobbit împreună cu partenera sau partenerul tău, poți opta pentru Casa Bardas. Pentru aceasta trebuie achitată suma de 300 de lei pe noapte. Casa Rex, care prezintă o încăpere misterioasă ce te trimite cu gândul la o temniță, poate fi închiriată în schimbul plății unei sume de 350 de lei pe noapte.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
S-a dat decizia pentru TOATE FEMEILE, inclusiv cele din România. Noile norme vor fi total OBLIGATORII
Capital.ro
Patru zodii vor avea noroc la bani înainte de Paște | Se îmbogățesc rapid, iar oportunitățile apar de nicăieri
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
ALARMĂ de la medici. PRAFUL SAHARIAN poate fi mortal
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro