Locul din Europa unde primești 15.000 de euro dacă te muți acolo. Peisajele sunt superbe

de: Ștefan R. Apostol
25 08. 2022

Locul din Europa unde primești 15.000 de euro dacă te muți acolo! Nu puțini sunt cei care-și doresc un loc al lor, retras de lume și într-un spațiu de vis. Dacă vă aflați printre ei, vă spunem că există o soluție. Există locul din Europa unde primești 15.000 de euro dacă te muți acolo. Peisajele sunt superbe, iar condițiile impuse de autorități este ca spațiul de locuit să se afle într-o comună cu mai puțin de 3.000 de locuitori. Totul face parte dintr-un nou plan strategic al autorităților de aici. Planul este menit să inverseze fenomenul de depopulare a zonelor rurale și să stimuleze activitatea economică în aceste zone.

Sardinia este locul din Europa unde primești 15.000 de euro dacă te muți acolo

În ultimii ani, spun autoritățile, insula a trecut printr-un fenomen al depopulării. Dar acum, autoritățile se oferă să finanțeze renovarea unei gospodării, dar singura condiție este să fie într-una din localitățile insulare, cu mai puțin de 3.000 de locuitori.

Cu alte cuvinte, guvernul regional al Sardiniei ar fi încântat să te vadă stabilit acolo, mai ales dacă este în zona sa rurală. Administrația are un buget de 45 de milioane de euro. Banii sunt pentru a ajuta familiile să cumpere sau să renoveze prima lor casă.

Ajutorul guvernamental pentru achiziționarea unei proprietăți este un ajutor nerambursabil acordat gospodărie. Așa cum spuneam, ajutorul poate ajunge până la 15.000 de euro. În orice caz, acesta nu poate acoperi mai mult de 50% din valoarea casei sau a renovării și nu poate depăși suma menționată, spun autoritățile.

Condițiile sunt extrem de simple

Subvenția este acordată celor care își înregistrează reședința într-un oraș mic din Sardinia. În celeași condiții, se dau bani și celor care își transferă reședința înregistrată în termen de 18 luni de la achiziționarea casei sau de la data finalizării lucrărilor.

Nu pot solicita subvenția persoanele care își au deja reședința inițială într-un alt oraș mic de pe insulă. Contribuția poate fi acordată și celor care își transferă reședința într-un orășel din Sardinia, dar nu au reședința, la momentul depunerii cererii.

Președintele Sardiniei, Christian Solinas, a explicat că măsura a fost adoptată cu scopul de a face din insulă un loc mai bun pentru a trăi și de a oferi noi oportunități sardinienilor.

„Am creat condițiile pentru ca tinerii să decidă să rămână și să dezvolte economic cele mai fragile teritorii. Datorită contribuțiilor la primele lor case, aceasta se consolidează. Devine un teren fertil pentru cei care se vor muta acolo sau vor decide să își întemeieze o familie.

Nu poate exista creștere fără o reală punere în valoare a teritoriilor, a zonelor interioare și a celor mai defavorizate, care trebuie să treacă prin noi politici de repopulare a acestora”, a declarat el într-un comunicat de presă, preluat de DailyMail.

Pe lângă această inițiativă regională, există și alte proiecte dedicate reabilitării locuințelor abandonate. Printre acestea se numără proiectul „Case de 1 euro”, care a prins rădăcini și în Sardinia. Printre municipalitățile insulare implicate se numără Montresta, Nulvi, Romana, Ollolai și Bonnanaro.

Sardinia are peisajele superbe

Sardinia este a doua insulă ca mărime din Marea Mediterană. Sardinia este cunoscută pentru unele dintre cele mai mari și mai intacte plaje din Europa.

Cu orașe pline de cultură, un număr mare de zile de soare anual, este greu să te gândești la multe alte locuri mai grozave în care să te stabilești. Fie că este vorba de ritmul lent al vieții, de peisajele uimitoare sau de mâncarea delicioasă, Sardinia strălucește.

Împreună cu 300 de zile de soare pe tot parcursul anului, Sardinia este un mic paradis pe pământ. Toată lumea dă peste frumusețea sa alcătuită din frumoasele sale plaje cu nisip alb și coastele stâncoase uimitoare. Se îndrăgostește complet de această mică bucată de pământ.

În cele din urmă, cel mai rău vine atunci când, la finalul călătoriei, trebuie să te pregătești mental să părăsești regiunea. Totuși, nu este niciodată ușor. Localnicii vorbesc despre „Mal di Sardegna”.

Înseamnă că, atunci când o părăsești, simți un fel de durere în piept care durează o vreme până când dispare. Nu este doar o zicală, ci o chestiune de fapt. Fiind vorba de o insulă, oamenii cred că cea mai bună perioadă pentru a vizita Sardinia este tocmai vara.

5 motive pentru a merge în Sardinia

Peisajul Sardiniei variază. Insula este alcătuită din coaste stâncoase ridicate și golfuri largi și izolate și munți. Este în mare parte o regiune muntoasă, fără vârfuri extreme. Un cadru natural vast și fermecător.

Cei care preferă munții ar putea explora zona Gennargentu, cel mai înalt munte al insulei. Sardinia are o floră și o faună sălbatică foarte bogată și își păstrează încă speciile în ciuda prezenței omului.

În inima regiunii, este posibil să se găsească urme ale trecutului său străvechi, datorită construcțiilor nuragice încă păstrate, cunoscute sub numele de „Nuraghe”. Oamenii tind să asocieze Sardinia cu plajele sale minunate și cu peisajul său uimitor.

Cu toate acestea, Sardinia nu este doar atât. Pe tot parcursul anului, în funcție de vreme și de anotimp, există o mulțime de activități de făcut. Dacă sunteți dispuși să aflați mai multe despre istoria și tradițiile sale, așa cum am menționat anterior, puteți explora urmele trecutului său glorios.

De exemplu, dacă vă îndreptați spre Alghero, în nord-vestul Sardiniei, puteți găsi încă urme ale dominației catalano-aragoneze. Prin urmare, nu este o surpriză faptul că felul principal de mâncare este paella.

De asemenea, dacă mergeți spre sudul insulei, în apropiere de Cagliari, ar trebui să vizitați Tharros, fondată de fenicieni în secolul al VIII-lea î.Hr. și preluată ulterior de romani. Acest sit este pur și simplu uimitor. Se pare că trecutul și prezentul încă trăiesc împreună.

Aici ai o gamă largă de activități

În Sardinia sunt multe de văzut în afară de mare. Iată o listă cu câteva activități pe care le puteți face în ciuda anotimpului:

  • vizitarea bisericilor și muzeelor,
  • plimbări cu barca și iahtul,
  • snorkeling și scufundări, echitație,
  • escaladă,
  • caiac-canoe,
  • drumeții,
  • ciclism
  • nordic- walking.

 

Dacă tot nu este suficient, ei bine, luați în considerare participarea la un curs de gătit sau la un tur de degustare pentru a obține mult mai mult de pe insulă.

Un alt aspect care îmi place să trăiesc în Sardinia este ritmul lent al vieții. Chiar și atunci când ești într-o dispoziție proastă, totul pare să fie atât de liniștit. Dacă este o zi însorită, ziua ta nu va fi atât de rea.

Trăind în Sardinia te vei simți mai productiv, deoarece nu pierzi prea mult timp călătorind sau făcând naveta și ești cu siguranță mult mai relaxat.

În cele din urmă, un ritm lent îți permite să te bucuri de timpul tău, nu doar de timpul liber, deoarece ești mai conștient de frumusețea și de splendoarea care te înconjoară. Acesta este un lucru pe care adesea îl luăm de la sine înțeles.

Concluzie

Așadar, acestea sunt motivele mele pentru care ar trebui să vizitați sau să vă mutați Sardinia. În plus, Sardinia este bine conectată datorită porturilor și aeroporturilor sale.

Dacă uneori simțiți nevoia să evadați, nu trebuie decât să vă rezervați un zbor și să plecați să explorați o altă parte a lumii. Există altceva la care ai putea visa mai degrabă?