Locul din casă unde sunt bacterii mai multe decât la toaletă. Mare atenție atunci când faci curățenie
Experții în sănătate au dezvăluit în urma unui studiu care este locul din casă unde sunt bacterii mai multe decât la toaletă. Locul este unul neașteptat, astfel că după ce vei afla, vei lua măsurile care se impun imediat. Mare atenție atunci când faci curățenie.
Care este locul din casa ta mai murdar ca vasul de toaletă. Ai să rămâi surprins și ai să iei măsuri imedit
Experții în sănătate avertizează că o față de pernă nespălată timp de o săptămână poate strânge trei milioane de astfel de bacterii, de circa 17.000 de ori mai mult decât conține un vas de toaletă.
Studiul Amerisleep mai relevă că în cazul în care fața de pernă nu schimbată o lună, numărul bacteriilor pe care le va cumula va fi de circa 12 milioane.
Oamenii nu respectă recomandările
Chiar dacă experții în sănătate avertizează să schimbăm fețele de pernă la câteva zile și cearșafurile în fiecare săptămână, foarte mulți dintre oameni nu fac asta și le schimă la perioade mult mai mari.
”Când te bagi în pat, îți contaminezi lenjeria celule moarte ale pielii (aproximativ 50 de milioane pe zi), transpirație, machiaj, creme, păr sau orice altceva care îți atinge corpul în timpul zilei, chiar și părul animalelor de companie sau mătreața până la ciuperci.,mucegai și particule de murdărie. Celulele moarte ale pielii și transpirația oferă hrană acarianului, atrăgându-l în patul tău și ajutându-l să se reproducă”, a explicat medicul Hadley King, potrivit jpost.com.
Ce bacterii se regăsesc în așternuturi și cât de periculoase sunt
De asemenea, cele mai frecvente bacterii care se găsesc în lenjeria de pat sunt cele gram negative. Aceseta sunt responsabile de pneumonie și alte infecții, având o mare rezistență la antibiotice, ceea ce pune probleme în eficiența tratamentului prescris.
Când vine vorba de spălarea așternuturilor trebuie să se scunoască faptul că sunt fabricate din tipuri de materiale diferite. Întrucât nu toate reacționează la fel la contactul cu apa și temperatura, trebuie să le acorzi o atenție specială fiecăreia în parte. Astăzi vă spunem cum se spală lenjeria de pat din bumbac, de altfel cea mai recomandată de către experții în sănătate.
La ce temperatură se spală bumbacul
Bumbacul este recomandat pentru lenjeria de pat pentru că este un material ușor, delicat și mat. Bumbacul pentru lenjeriile de pat este recunoscut pentru proprietatea sa de a fi răcoros vara și călduros în lunile de iarnă.
Este mai rezistent, fapt care îl face să nu fie afectat de spălările în mașina de spălat, precum și la călcat. Nu în ultimul rând, bumbacul alb poate fi spălat la temperatura de 95 grade Celsius cu un detergent universal, de preferat pudră, conform experților în curățenie.