26 mai 2023 | 19:44

Locul de poveste din România pe care puțini oameni îl cunosc. Trebuie să mergi la „Inima lui Iisus”

Turism
Locul de poveste din România pe care puțini oameni îl cunosc. Trebuie să mergi la „Inima lui Iisus”
Trebuie să mergi la „Inima lui Iisus”. E un loc de poveste. Foarte puțini români au ajuns în regiune. FOTO

Trebuie să mergi la „Inima lui Iisus” și tu. Este un loc pur și simplu de poveste. Din păcate, puțini români au aflat despre el. Construcția monumentală neobișnuită se dorește a fi una dintre cele mai mari reprezentări ale Mântuitorului din Europa și, probabil, are toate șansele la cei peste 20 de metri pe care îi prezintă în înălțime.

Trebuie să mergi la „Inima lui Iisus” și tu

Județul Harghita este cunoscut de români pentru frumusețea sa sălbatică și peisajele pitorești pe care le ascunde. Situat în centrul țării, oferă o gamă variată de atracții turistice pentru pasionații de natură și aventură. De la munți, lacuri, sate tradiționale până la stațiuni balneare și de schi, regiunea este o destinație captivantă pentru vizitatori.

Puțini au auzit, în schimb, despre un loc de poveste cu totul special din zonă. Este vorba despre „Inima lui Iisus”, construită în anul 2011 pe dealul Gordon, aflat între Odorheiu-Secuiesc și Praid. Construcția monumentală se dorește a fi cea mai mare reprezentare a Mântuitorului din Europa, având 22 de metri înălțime.

„Inima lui Iisus” a fost realizată aproape exclusiv din fier galvanizat și oțel inoxidabil, două materiale care nu sunt afectate de rugină, rezistând astfel o perioadă lungă de timp în forma inițială. Artistul Zavaczky Walter, de origine din Odorheiul Secuiesc, a gândit statuia într-o formă oarecum similară cu Cristo Redentor din Rio, adaptând-o la condițiile de mediu, întrucât dealul Gordon prezintă multe precipitații și vânt puternic de-a lungul anului.

Pentru construirea monumentului a fost nevoie de un buget total de 200 de mii de euro, însă investiția pare că a meritat, mulți turiști care aud despre „Inima lui Iisus” deplasându-se în Harghita pentru a o vizita.

Admiri priveliștea de la 22 de metri înălțime

Statuia poate fi admirată de la distanță, datorită faptului că dispune de o structură centrală de forma unui turn cu șapte etaje și o grilă exterioară cu decorațiuni complexe ce formează trunchiul Mântuitorului. Însă românii care ajung pe dealul Gordon nu se rezumă doar la atât, ci urcă până în vârful său.

Capul Mântuitorului este format, potrivit informațiilor disponibile în mediul online, dintr-un schelet metalic pe care au fost fixate plăci de oțel inoxidabil. În jurul său a fost amplasat un cerc metalit susținut de cinci raze subțiri ce formează aureola lui Iisus, simbolul nefiind specific nici ortodoxiei, nici catolicismului. Așadar, „Inima lui Iisus” este o formă de artă.

Așa cum am precizat, turiștii care ajung la monument nu rezistă tentației și urcă până în vârful statuii, de unde pot admira o priveliște absolut minunată. Nu e nevoie să vă spunem noi mai multe, fiindcă imaginile încărcate în galeria FOTO a acestui material vorbesc de la sine.

Te-ar putea interesa și: Orașul din România care pare desprins din revistele internaționale de turism. N-ai mai văzut asemenea frumusețe nici în Dubai

Interiorul statuii este gol. Vizitatorii pot urca în vârful „Inimii lui Iisus” pe o scară în formă de spirală. Imaginează-ți cât de frumos poți admira peisajul de la cei 22 de metri înălțime pe care îi are monumentul. Trebuie neapărat să ajungi și tu aici!

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Statul plătește 138.000.000 $ din cauza ”celui mai înfricoșător monstru”, condamnat la 360 de ani de închisoare
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Foreign Affairs: Care este viitorul Rusiei. Cinci scenarii despre cum va arăta țara după Putin
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Pensionarii, ținuți în suspans. Poșta Română își bate joc de ei
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Marele ACTOR al țării a MURIT! Durere infinită: Actor extraordinar și un om și mai valoros
Capital.ro
Horoscop 25 aprilie 2024. Taurii ar putea găsi soluția la o problemă. Balanțele simt nevoia de echilibru
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
ANUNȚ privind BANII de PENSII de PAȘTE! Daniel Baciu a dat VESTEA
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro