Baia este una dintre cele mai dificile încăperi de curățat din casa noastră. Aici se regăsesc cele mai multe bacterii. Un medic a devenit viral pe rețelele de socializare după ce a arătat care este cel mai murdar loc din baie.
Cel mai murdar loc din baie adună atât de multe bacterii încât poate provoca leziuni ale plămânilor, a precizat Dr. Scott Walter. Clipul specialistului postat pe rețelele de socializare a adunat aproape 6 milioane de vizualizări.
Probabil că mulți dintre voi știați deja, însă capul de duș este cel mai murdar loc din baie. În această zonă există colinii bacteriene care sunt „ca o fortăreață, deoarece sunt foarte impenetrabile, și trăiesc în interiorul capetelor noastre de duș, conform studiilor”, a spus doctorul.
Bacteriile regăsite în interiorul capului de duș pot provoca afecțiuni ale pielii și probleme respiratorii, în special la cei care au un sistem imunitar slab, cum ar fi fumătorii sau cei cu boli pulmonare.
„Când faceți duș, aceste bacterii și ciuperci sunt aerosolizate, transformându-se într-un spray fin. Acestea pot ajunge în plămâni, pot afecta pielea și alte părți ale corpului”, spune Dr. Scott Walter.
O bacterie foarte periculoasă care se regăsește în aceeași zonă este micobacteria, iar cea mai comună boală pe care aceasta o provoacă este tuberculoza.
Citește și: Nu mai spăla cada şi chiuveta cu lămâie! Fructul care le face ca noi din primele secunde
Bucătăria și baia sunt mediile care se murdăresc cel mai mult. Chiar și după igienizare, nu sunt mereu lipsite de bacterii. Iată cele mai murdare locuri din casă și cum este cel mai bine să le cureți:
Pe lângă capul de duș, toaleta este locul în care se acumulează cei mai mulți germeni. O toaletă găzduiește circa 50 de bacterii la fiecare 2,5 cm, potrivit unui studiu. Ideal este să curățăm toaleta cu un dezinfectant de uz casnic și un burete folosit exclusiv în acest scop.
Mașinile de spălat pot adăposti bacterii care afectează sănătatea producând infecții și infecții dermatologice. În timpul spălării sunt îndepărtate resturi de mâncare, care, în timp, se acumulează în interiorul mașinii, iar la următoarea spălare, încep să circule între vase.
Având în vedere acest lucru, este indicat să scoateți periodic grila de jos și filtrul. Spălați-le cu apă călduță și detergent, apoi lăsați-le să se usuce după clătire.
Bureții de vase și lavetele le folosim pentru a îndepărta germenii și microbii de pe diferite suprafețe, motiv pentru care și ele, la rândul lor, pot avea foarte multe bacterii. Agenții patogeni proliferează foarte ușor pe acestea, așa că este indicat să le schimbați des.