Locuitorii unui sat din Suceava, terifiați după ce un urs a mâncat un vițel dintr-o gospodărie

Locuitorii unui sat din Suceava, terifiați după ce un urs a mâncat un vițel dintr-o gospodărie
Locuitorii din Pojorâta, terifiați de un urs

Un urs de 400 de kg a speriat o întreagă comună din județul Suceava. Marți seară, înainte de miezul nopții, animalul a fost observat pe drumul european 58. Un șofer care circula prin zonă a observat ursul și a sunat la 112. Cu ajutorul semnalelor acustice și luminoase, polițiștii au reușit să alunge animalul în pădure.

Ursul a mâncat un vițel aflat la pășunat

În cursul zilei de miercuri, se pare că ursul s-a întors în comună. De data aceasta, a fost filmat în timp ce devora un vițel pe care îl omorâse cu o zi înainte. Proprietarul bovinei este cel care a descoperit întreaga scenă. Acesta spune că ursul nu părea deloc speriat de oameni și de zgomotele făcute de aceștia.

Vițelul a fost omorât în timp ce se afla la pășunat. De atunci, proprietarul își ține restul animalelor închise în grajd. Cu toate acestea, el tot se teme că este posibil ca animalul poate să intre în grajd și să-i omoare animalele.

”Vițelul a fost omorât în timp ce se afla la pășunat, iar de atunci toate cele 15 vaci pe care le am stau închise în grajd. Mi-e teamă însă că într-o noapte va intra și acolo și le va rupe pe toate. Dar ca să fiu sincer, mi-e frică să nu atace și vreun om. Ursul s-a învățat că aici are mâncare și nu cred că va mai pleca.”

Locuitorii din Pojorâta, terifiați de urs

Incidentele din ultimele zile au fost raportate către reprezentanții Direcției Silvice Suceava la București, la Ministerul Mediului. Șeful Biroului de Vânătoare, George Celsie, spune că există doar două variante. Ursul poate fi relocat sau împușcat. Cu toate acestea, decizia poate fi luată doar de cei de la București, iar ei vor acționa în funcție de decizia care se va lua.

Atacurile ursului în zona Pojorâta au început acum două săptămâni. Localnicii sunt speriați, iar o mare parte din ei stau cu frică mereu. Până acum, ursul a omorât cinci viței. În rezolvarea acestei probleme s-a implicat și Roxana Ciornei. Aceasta are o asociație pentru protecția animalelor.

”Am vorbit la Sanctuarul de la Zărnești și cei de acolo mi-au spus că pot primi acest urs. Sper ca lucrurile să se miște cât mai rapid și să se dea toate aprobările pentru a putea reloca ursul cât mai rapid”, a spus Roxana Ciornei.

După incidentele de marți și miercuri seară, a fost convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Până când se va lua o decizie finală, zona va fi monitorizată. Jandarmii, polițiștii și silvicultorii vor patrula zona pentru a preveni o posibilă tragedie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI