Locuinţele din România care nu se mai pot închiria. Amendă până la 75.000 de lei pentru proprietarii care nu respectă legea

Locuinţele din România care nu se mai pot închiria. Amendă până la 75.000 de lei pentru proprietarii care nu respectă legea
Un anumit tip de locuinte nu vor mai putea fi inchiriate

Autoritățile au anunțat că un anumit tip de locuințe din România nu se vor mai închiria sub nicio formă. Proprietarii care nu vor respecta noua lege vor fi aspru pedepsiți, cu amenzi astronomice. Așadar, care sunt locuințele care nu se mai pot închiria, precum și motivul principal, vedeți în articolul de mai jos.

Un anumit tip de locuințe din România nu vor mai putea fi închiriate. Guvernul României a făcut anunțul oficial

Guvernul României a adoptat un proiect de lege potrivit căruia va fi interzisă închirierea apartamentelor situate în clădiri cu bulină roșie. Proprietarii acestor apartamente, care nu se vor supune noii legi, sunt pasibili de amenzi de până la 75.000 de lei.

Conform aceluiași proiect de lege, apartamentele situate în prezent în clădirile cu bulină roşie vor putea fi închiriate din nou după ce vor fi finalizate lucrări de consolidare a clădirii. Amenzile pentru cei care nu vor respecta legea încep de la 50000 de lei.

Cum trebuie reabilitate clădirile cu risc seismic ridicat. Ce amenzi riscă cei care nu procedează așa

De fapt, după cum arată proiectul de lege adoptat de Guvern, proprietarii clădirilor expertizate tehnic şi încadrate în clasa de risc seismic Rs I prin raport de expertiză tehnică, fie că este vorba de persoane fizice sau juridice, vor trebui să înceapă demersurile pentru consolidarea acestora, astfel:

„-realizarea proiectării lucrărilor de intervenţii de către persoane fizice sau juridice autorizate şi verificarea proiectelor de către verificatori tehnici atestaţi, în termen de doi ani de la data primirii notificării încadrării în clasa de risc seismic RsI a clădirii expertizate;

-începerea execuţiei lucrărilor de intervenţii de către persoane juridice autorizate care au responsabili tehnici cu execuţia atestaţi, inclusiv urmărirea, verificarea lucrărilor de intervenţii prin diriginţi de şantier autorizaţi şi recepţia la terminarea lucrărilor, în termen de doi ani de la data finalizării proiectului tehnic de execuție a lucrărilor”, se arată în proiectul de lege.

Atenţie mare, cei care nu respectă regulile de mai sus riscă amenzi cuprinse între 5.000 şi 10.000 de lei.

Clădirile cu bulină roșie ce vor fi reabilitate, indiferent de proprietar, beneficiază de bani de la stat

Conform proiectului, din clasa de risc seismic Rs I fac parte imobilele cu susceptibilitate de prăbușire, totală sau parțială, la acțiunea cutremurului luat în calcul la proiectare.

De asemenea, proiectul de lege stabilește și că imobilele cu risc seismic ridicat deținute de persoane fizice și firme vor putea fi consolidate cu bani de la stat.