Locuințe extrem de scumpe în România. Cât costă metrul pătrat de lux în top 3 cele mai tari orașe din țară

Locuințe extrem de scumpe în România. Cât costă metrul pătrat de lux în top 3 cele mai tari orașe din țară
Locuinte extrem de scumpe in Romania. Cat costa metrul patrat de lux

Acestea sunt localitățile cele mai scumpe din România. Casele din aceste zone costă la fel de mult precum un apartament de lux în Marbella sau Dubai. Românii plătesc pentru un apartament din centrul Capitalei cât ar da pe unul situat în inima Emiratelor Arabe Unite.

Cum arată cele mai scumpe case din România

În ultimii ani, dezvoltatorii de la noi din țară au observat că prețurile apartamentelor și caselor de lux din România pot concura fără probleme cu cele din străinătate, în special din destinații exotice precum Dubai sau Marbella.

De exemplu, conform statisticilor, o vilă luxoasă în Marbella, care valorează în jur de 22 de milioane de euro, ori un apartament pretențios situat în inima orașului Dubai pot fi găsite la prețuri apropiate față de anumite locuințe de lux din România, spun anumiți dezvoltatori străini, atunci când prezintă ofertele la un târg de imobiliare din Capitală.

De câțiva ani încoace, dezvoltatorii străini susțin că foarte mulți români se interesează să investească în case și apartamente de lux în străinătate, pentru a economisi o mică avere pe care ar putea-o da în cele mai mari metropole românești, printre care este situat și Bucureștiul.

Un apartament din București este mai scump decât unul din Dubai

Agenții imobiliari din Spania susțin că românii au început să devină din ce în ce mai interesanți de anumite destinații exotice de la malul Mării Mediterane, pentru a-și cumpăra case în care să aibă domiciliul permanent.

Cu alte cuvinte, românii preferă să investească milioane de euro în locuințe dinafara țării pentru a evita prețurile exorbitante din Capitală sau alte mari orașe din România.

„Avem din ce în ce mai mulţi clienţi din România, în special din Bucureşti, anul acesta am avut deja cinci clienți. Românii vor lux şi un stil modern, aproape de mare, şi spaţiu deschis.”, a declarat Alexis Barbovitch, reprezentantul unei firma imobiliare din Spania.

Conform dezvoltatorilor, prețurile unor apartamente din Capitală ajung până la prețul exorbitant de 200.000 de euro, aceeași sumă pe care o poți plăti pentru o locuință cu două camere în centrul Dubaiului.

Cel mai scump oraș din România este Cluj-Napoca, acolo unde prețul mediu pe metru pătrat este de 2000 de euro. Pe locul doi în topul celor mai costisitoare localități din România se află Capitala. În București, românii scot din buzunar suma de 1600 de euro pe metru pătrat, atunci când vine vorba de achiziționarea unei case sau apartament.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI