Locatarii se întorc în „blocul groazei” din Timișoara. Ce se întâmplă, la 3 zile după dezinsecție

Caz dezinfecție Timișoara, mai aproape de o concluzie. Locatarii sunt lăsați să revină în blocul groazei

Vești bune pentru locatarii „blocului groazei” din Timișoara. Aceștia se pot întoarce în sfârșit la casele lor. Ce au anunțat autoritățile la 3 zile după dezinfecția în urma cărora au murit doi copii și o femeie?

Locatarii se întorc în „blocul groazei” din Timișoara

Oamenii sunt lăsați să revină în blocul groazei. Imobilele sunt în siguranță, conform anunțului de ultimă oră în cazul deratizării mortale din Timișoara. Cu toate că se bucură că se întorc la casele lor, oamenii sunt puțin reticenți.

„Oamenii se pot întoarce acasă. Am făcut măsurătorile necesare, nu mai există pericol.Persoanele care au fost evacuate pot să se întoarcă la casele lor, cu rezerva pentru administratorul societății care deține imboilul de pe Mioriția, nr. 8, ca înainte de a permite chiriașilor de a intra în locuințe, să facă o operațiune de ingenizare a locului”
Daniel Frațescu, subprefect al municipiului Timișoara.

Locatarii din blocul groazei din Timișoara pot reveni la locuințele lor
Locatarii din blocul groazei din Timișoara pot reveni la locuințele lor

Ce au arătat analizale chimice?

„Analizele chimice pe probele efectuate de la cele trei persoane decedate sunt negative. E o etapă şi vom continua prin eliminare. Ne-am gândit că s-ar putea întâmpla aşa, în această etapă preliminară. Cu alte cuvinte probele directe sunt negative. Dar, pentru fosfatul de aluminiu, nu se obţine efectiv prin analiza directă, ci prin eliminare”
Medicul legist Alexandra Enache, şeful IML Timişoara

Amintim că un bebeluș de nouă zile, un copil de trei ani și mama acestuia au murit, după ce în blocul în care locuiau s-a făcut dezinsecție și deratizare. Restul locatarilor sunt stabili, în stare bună, afirmă medicii, după investigațiile aferente.

Ministerul Sănătății anunță controale aprige

La momentul actual, Ministerul Sănătății anunță controale la firmele care se ocupă de deratizare, dezinfecție și dezinsecție.

„Echipe mixte formate din reprezentanţi ai direcţiilor de sănătate publică, inspectori ai direcţiilor sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentului, dar şi personal al Poliţiei Române vor verifica documentele privind înfiinţarea şi funcţionarea prestatorilor de servicii, documentele privind instituirea şi atestarea personalului care îşi desfăşoară activitatea în aceste societăţi comerciale”
Ministerul Sănătății

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI