Localnicii unei comune din Dâmbovița aruncă gunoaiele pe unde apucă. Primarul comunei a ajuns în pragul disperării

Localnicii unei comune din Dâmbovița aruncă gunoaiele pe unde apucă. Primarul comunei a ajuns în pragul disperării
Gunoaie aruncate pe marginea drumului Sursă Foto: Primăria Aninoasa

Primarul localității Aninoasa, din județul Dâmbovița, a făcut apel la localnici să nu mai arunce gunoaiele în locuri nepermise. Cu toate acestea, se pare că edilul se luptă cu morile de vânt, întrucât problema pare să persiste.

„Vrem o țară ca afară”

În urmă cu două săptămâni, Serviciul Public de Întreținere din Aninoasa a strâns gunoaie menajere pe o distanță de circa 300 de metri, aruncat în locuri nepermise. Angajații au strâns zeci de saci de gunoaie și deșeuri, însă misiunea lor nu s-a încheiat.

„Vrem o ţară ca afară şi vrem o comună curată, europeană. Noi facem tot posibilul să păstrăm curăţenia, dar ceea ce vedeţi în imagini sunt deşeurile strânse de Serviciul Public de Întreţinere Aninoasa, pe un tronson de aproximativ 300 de metri de drum, la doar două săptămâni de la ultima acţiune de ecologizare din zona respectivă”, a precizat primarul Vlăduţ Nicolae, unul dintre cei mai tineri primari din România, aflat la primul mandat.

Acum, după ce au trecut cele două săptămâni, Primăria este nevoită să vină din nou în aceeași zonă pentru igieniza aceeași zona. Edilul spune că nici măcar camerele de supraveghere montate în zonă nu-i descurajează pe cetățeni să arunce gunoaiele.

„Indiferent cât de mult vom dezvolta sistemul de supraveghere video, nu putem acoperi fiecare metru pătrat de domeniu public şi indiferent de cât de multe acţiuni de ecologizarea vom desfăşura, fără spiritul civic şi atitudinea responsabilă a cetăţenilor comunei noastre, nu vom câştiga lupta cu poluarea”, mai spune primarul.

Primarul unei comune adună singur gunoaiele de pe străzi

Aurel Emil Stanila este primarul comunei Săliștea din județul Alba. Acesta a pornit singur prin satele Săliștea și Săliștea Deal, începând ușor ușor să adune gunoaiele de pe marginea drumului. A recurs la acest gest pentru a fi un exemplu pozitiv pentru localnici și pentru a-i convinge să nu mai arunce deșeurile în drum.

”E timpul să facem ceva, să pornim de undeva, poate că puterea exemplului mişcă conştiinţa şi mâine o să fie mai bine decât azi. Dacă fiecare ia numai o singură sticlă, plastic, ambalaj de pe jos mâine sigur va fi mai bine, dacă azi nu mai aruncăm pe jos o sticlă, mâine sigur va fi mai bine.

Dacă azi consideri că ai «apucături» ecologiste şi mi te alături ca să constituim un grup ecologist la nivel de localitate sau de comună, mâine sigur va fi mai bine. Dacă ne străduim să facem asta tot timpul, nu numai în campanii de ecologizare, campanii de primăvară sau electorale, sigur va un mâine mai bun, mai curat, mai plăcut pentru noi şi de ce nu şi pentru alţi”, a transmis primarul Aurel Emil Stănilă pe Facebook.

Edilul a postat totul pe rețelele de socializare, iar la sfârșit a adunat doi saci de 240 de litri, plini de gunoaie, în doar o oră și jumătate.

Urmăriți Playtech.ro și pe