Cățelușa exemplu care adună gunoaiele de pe stradă. Muncește alături de angajații firmei de salubritate

Cățelușa exemplu care adună gunoaiele de pe stradă. Muncește alături de angajații firmei de salubritate
Sally, cățelușa care face curat pe străzi

O cățelușă de șapte ani, din comuna Livezeni, localitate apropiată de Târgu Mureș, lucrează „cot la cot” cu angajații companiei de salubritate. Adună gunoaiele de pe stradă, dând un exemplu pentru ceilalți locuitori.

Cățelușa care face curat pe străzi

Sally are șapte ani și este din rasa Golden Retriever. Cățelușa adună hârtiile de prin cartier, apoi merge în față mașinii de salubritate și așteaptă ca angajații să îi ia gunoaiele adunat din gură. Angajații firmei de salubritate au rămas uimiți de gestul lui Sally.

„O frumoasă și cuminte cățelușă din comuna Livezeni de lângă Tîrgu Mureș, ajută angajații companiei de salubritate la menținerea curățeniei. O cheamă Sally este din rasa Golden Retriever, are 7 ani și așa cum se poate vedea și în imagini adună hârtiile de prin cartier. Uneori duce ea singură sacul de deșeuri menajere până la autospeciala de salubritate. Astfel Sally ne arată nouă tuturor că trebuie să menținem curățenia în jurul căminului nostru. O declarăm pe Sally cea mai implicată cățelușă în salubritatea zonei. Felicitări stăpânilor care au învățat-o!”, au declarat cei de la Sylevy Salubriserv.

Impresionați de cățelușă sunt și vecinii ei, locuitorii cartierului. Oamenii sunt de părere că a fost învățată de stăpân să nu lase gunoaie în urmă. De asemenea, aceștia spun că este mereu prietenoasă cu toată lumea și extrem de blândă.

„Eu de multe ori mă întâlnesc cu el aici, îl mângâi așa, nu are nimic, îi dau baton din ăsta de câine și nici nu vrea, săracul. Nu cred că e o chestie înăscută, e învățată probabil de la stăpâni, pentru că prind foarte repede și aplică ceea ce învață”, povestește un vecin.

Un alt vecine spune că este un adevărat exemplu pentru toți oamenii care, din păcate, nu au simțul curățeniei la fel ca Sally.

Câinele care învață limbajul semnelor după ce și-a pierdut auzul

Rocco este un câine în vârstă de opt ani care și-a pierdut auzul, iar acum învață, ușor ușor, să citească semnele mâinii și limbajul corpului pentru a înțelege comenzile de bază. Cățelușul se află într-un centru de îngrijire, deoarece unul dintre stăpânii lui a murit, iar celălalt avea probleme de sănătate și nu putea să aibă grijă de el.

Personalul centrului spun că Rocco, care este din rasa staffordshire bull terrier, și-a pierdut auzul în urma unei infecții. De atunci, oamenii încearcă să-l învețe un nou mod de a înțelege comenzi. Până acum, știe ce înseamnă „hai la plimbare”, „vino la noi” și „băiat bun”.

”Majoritatea câinilor sunt mai atenți la limbajul nostru corporal decât la zgomotele pe care le producem, așa că nu este atât de dificil ca un câine surd să învețe un limbaj al semnelor. Totul este despre consecvență și să te asiguri că alegi un semn simplu pentru fiecare lucru pe care încerci să-l înveți, astfel încât să fie cât mai clar posibil pentru ei să înțeleagă,” a povestit unul dintre oamenii care se ocupă de dresajul animalului.

Antrenamentul lui Rocco se desfășoară într-un mediu calm, iar sesiunile sunt foarte scurte și interactive, alături de multe recompense gustoase.