Localnicii din Petroșani au fost alarmați, după ce un urs a intrat în curtea unui om și a omorât animalele

Localnicii din Petroșani au fost alarmați, după ce un urs a intrat în curtea unui om și a omorât animalele
Localnicii din Petroșani au fost alarmați, după ce un urs a intrat în curtea unui localnic și a omorât animalele

În cursul zilei de luni, la orele dimineții, oamenii din Petroșani au fost alertați printr-un mesaje Ro-Alert, cu privire la un urs. Acesta a ajuns să facă ravagii într-o gospodărie, după ce a omorât animalele.

Un urs a intrat în curtea unui localnic din Petroșani în toiul nopții

Sistemul de alarmă extremă a fost activată în jurul orei 6 dimineața. Cu toate acestea, localnicii din satul aflat la ieșirea din Petroșani, spun că animalul sălbatic a fost zărit la ei în jurul orei 03:30.

Potrivit unui localnic, ursul a intrat în curtea sa și a omorât o scroafă, iar întreg satul de la poalele Parângului a fost alertat cu privire la incident. La fața locului au ajuns de urgență jandarmii și pădurarii. De asemenea, oamenii din zonă au fost alertați și sfătuiți printr-un mesaj RO-Alert să evite zona.

Sălătruc se află în apropiere de Cartierul Aeroport din Petroșani, la mai puțin de un kilometru distanță. De asemenea, nu este pentru prima dată când animalele sălbatice sunt văzute și raportate în această zonă.

Localnicii au mai avut de a face cu animalele sălbatice. S-au trezit în repetate rânduri că urșii le mănâncă animalele și le-au distrus gospodăriile în căutarea hranei.

Un urs a fost văzut în localitatea Bicaz Chei

Numărul urșilor care populează pădurile din județul Neamț este în creștere. Problema este una generalizată la nivelul țării, iar în zonele în care populația de urși este mare, atacurile animalelor a devenit ceva obișnuit.

Din păcate, în ultimul timp, s-au înregistrat și decese după ce urșii au început să coboare din ce în ce mai des în zonele populate. ISU Neamț a atenționat localnicii din Bicaz Chei printr-un mesaj Ro-Alert cu privire la un urs care se află în localitate.

 ”În această după amiază, în jurul orei 16:30, a fost semnalată prezența unui urs în localitatea Bicaz Chei. ISU Neamț a transmis mesaj de avertizare prin RO-Alert pentru locuitorii din comuna Bicaz Chei”, a anuntat ISU Neamt.

De asemenea, nu este pentru prima oară când urșii sunt zăriți în zonă.

 ”Aseară,  în jurul orei 23:21, fost semnalată prezența unui urs în localitatea Bicaz Chei, la intrarea dinspre Lacu Roșu. ISU Neamț a transmis mesaj de avertizare prin RO-Alert pentru locuitorii din comuna Bicaz Chei”, a anuntat ISU Neamt.

În urmă cu doar o săptămână, o ursoaică cu doi pui au fost văzuți în comuna Grințieș, iar la puțin timp după, un urs într-o altă parte a comunei.