Liviu Dragnea, vaccin anti-covid înaintea populației generale. Decizia incredibilă, românii se vor enerva

Liviu Dragnea ar putea primi vaccinul înaintea populației generale

Încă de la începutul campaniei de vaccinare, din 27 decembrie 2020, au existat discrepanțe în planul de vaccinare. Într-o mutare neașteptată, autoritățile au decis modificarea planului pentru etapa a treia de vaccinare. Informația publicată în Monitorul Oficial anunță includerea și a deținuților din penitenciare în această etapă de vaccinare. Cu alte cuvinte aceștia vor fi vaccinați îniante populației generale, inclusă în ultima etapă a campaniei. Liviu Dragnea, care se află încă încarcerat, ar putea fi vaccinat, conform noilor decizii.

Liviu Dragnea ar putea primi vaccinul înaintea populației generale

Odată cu începerea campaniei de vaccinare, autoritățile care răspund de acest demers au constatat că au omis, sau au lăsat pe din-afară multe categorii sociale, pentru primele etape de vaccinare. Așa se face că au fost omiși angajații din magazine și supermarket-uri, cei care lucrează în sistemul public și privat de relații cu publicul, și chiar pe cei încarcerați în penitenciarele din România.

Recent s-a făcut o nouă modificări a planului de vaccinare, publicat deja în Monitorul Oficial, pentru etapa a III-a. Oficialii anunțau că aceasta este o etapă inermediară. Modificarea include astfel, personalul din HoReCa, din serviciile cu publicul, bancheri, coafeze, bibliotecari sau casieri, dar și persoanele încarcerate în închisorile românești.

Cu alte cuvinte, Liviu Dragnea, fostul lider PSD, va putea fi vaccinat înaintea populației generale. Având în vedere că are încă statutul de încarcerat, conform modificării, Liviu Dragnea se încadrează în această etapă de vaccinare.

”Etapa a treia de vaccinare anti-covid, este o etapă intermediară”

Planul inițial pentru etapa a II-a de vaccinare anti-covid includea personalul din sistemele esențiale, și persoanele peste 60 de ani și cu boli cronice. Constatând că au fost omise mai multe categorii sociale importante, cei din Comisia de supraveghere au cerut Guvernului Cîțu o etapă inermediară. Florin Cîțu a emis o Hotărâre de Guvern prin care se adaugă această etapă intermediară de vaccinare prioritară.

”A fost introdusă etapa a treia a, o etapă intermediară. Persoanele din sectorul privat care inițial ar fi trebuit să fie în etapa a doua. Acum vor fi în etapa a treia A. Sunt acele persoane care intră în legătură directă cu mai mulți cetățeni dar din privat, de exemplu personalul din bănci, supermarketuri, etc.”, a declarat premierul Cîțu.

Supriza mare a constat în adăugarea pe lista prioritară de vacinare a celor privați de libertate. Nu a existat o justificare pentru acest amendament adus planului de vaccinare. Așa se face că, după noile reglementări, Liviu Dragnea ar putea beneficia, mai repede, de vaccinul minune anti-covid. În cele ce urmează vă prezentăm, conform documentului oficial, lista din etapa a III-a de vaccinare:

Liviu Dragnea ar putea primi vaccinul înaintea populației generale
Liviu Dragnea ar putea primi vaccinul înaintea populației generale

Etapa a III-a – Populaţia generală :

a) Persoane care își desfășoară activitatea în cadrul unor unități, operatori economici
cu risc ridicat de infectare al personalului propriu și al persoanelor deservite, din
următoarele domenii de activitate :

i) lucrătorii din Industria extractivă,
ii) lucrătorii din Industria prelucrătoare
iii) lucrătorii din Hoteluri și restaurante
iv) lucrătorii din domeniul de întreținere corporală, coafură și alte
activități de înfrumusețare
v) lucrătorii din domeniul spectacole, activitati culturale și recreative.
vi) lucrătorii din sistemul financiar, bancar și din domeniul asigurărilor,
cu precădere a celor care au contacte directe cu publicul și a celor
care prestează servicii esențiale de plăți, administrare cont și investiții
și operează infrastructuri critice naționale, precum și personalul critic
de suport al acestora;
vii) persoanele cazate în centrele regionale de proceduri și cazare ale
solicitanților de azil aflate în subordinea Inspectoratului General
pentru Imigrări”.
viii) persoanele cazate în centrele pentru cazarea străinilor luați în
custodie pubIică aflate în subordinea Inspectoratului General pentru
Imigrări”;
ix) persoane private de libertate;
x) persoane care asigură infrastructura de comunicații;
xi) lucrătorii din domeniul muzeal și al colecțiilor publice;
xii) lucrătorii din biblioteci.

b) populaţia adultă, alte categorii decât cele prevăzute la punctele 1 și 2 de la litera C;
c) populaţia pediatrică, în funcţie de evoluţia epidemiologică şi de caracteristicile”

Liviu Dragnea a revenit la muncă

După o lungă perioadă de timp, și mai multe apeluri la tribunal, Liviu Dragnea a reușit să câștige în instanță dreptul de a se întoarce la muncă. Dreptul la muncă îi fusese retras lui Livu Dragnea, după interviurile date de acesta pentru România TV.

Conform legislației în vigoare, la fiecare patru zile muncite, i se pot adăuga mai multe puncte lui Liviu Dragnea, pentru o eventuală eliberare condiționată. Pe 15 ianuarie i s-a aprobat lui Liviu Dragnea cererea inițială, astfel că Judecătoria Sectorului 5 a considerat că se poate întoarce la muncă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI