Când află Liviu Dragnea sentința în Dosarul angajărilor fictive

Autor: Claudiu Surmei - 19:50, 20 mai 2019
Liviu Dragnea află sentința pe 27 mai

Judecătorii de le Curtea Supremă au stabilit data de 27 mai 2019 pentru pronunțarea sentinței în Dosarul angajărilor fictive la DGASPC Teleorman, în care Liviu Dragnea este inculpat. Liderul PSD a fost condamnat în primă instanță la 3 ani și 6 luni cu executare, decizia nefiind definitivă.

Luni, 20 mai, la Curtea Supremă s-a judecat ultimul termen în dosarul în care Liviu Dragnea este acuzat de instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual. Avocații liderului PSD au încercat până în ultima clipă să mai obțină o amânare. Au cerut amânarea procesului după data de 5 iunie, când CCR trebuie să se pronunţe în cazul completurilor specializate, dar judecătorii au fost de neînduplecat.

Procurorii anticorupție au cerut o pedeapsă de 7 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru liderul PSD. „Solicităm aplicarea unor pedepse spre limita medie, nu spre minim, aşa cum a apreciat instanţa de fond”, a spus procurorul DNA în fața instanței.

Liviu Dragnea află sentința pe 27 mai

În fața judecătorilor, avocatul lui Liviu Dragnea au criticat argumentele aduse de magistrații care l-au condamnat în primă instanță la 3 ani și 6 luni de închisoare.

„Motivarea condamnării lui Dragnea cuprinde argumente de ordin sociologic. Sunt date câteva citate, fara să se menţioneze lucrările de unde au fost extrase. Am căutat ce a scris sociologul Tanenbaum „experienţa fascista, experimentul italian. Mi s-a părut nefericită alegerea, să compari societatea fascistă cu a noastră este un argument mai mult decât grosolan”, a spus avocatul.

În respectiva motivare se arată că „Înalta Curte, în opinie majoritară, apreciază că în cauză din coroborarea probelor administrate rezultă faptul că inculpatul Dragnea Nicolae Liviu a fost cel care, cu intenţie, folosindu-se de influenţă, autoritatea şi puterea conferită de funcţiile deţinute – preşedinte atât al organizaţiei judeţene a PSD Teleorman, cât şi al Consiliului Judeţean Teleorman – a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea să săvârşească infracţiunea de abuz în serviciu.”

După judecarea ultimului termen din Dosarul angajărilor fictive la DGASPC Teleorman, judecătorii au stabilit că Liviu Dragnea va afla sentința pe data de 27 mai 2019.