Finala Champions League: Chelsea este noua campioană a Europei. Pep Guardiola, un nou eșec continental la City

Finala Champions League: Chelsea este noua campioană a Europei. Pep Guardiola, un nou eșec continental la City
Finala Champions League, Manchester City - Chelsea

În această seară, sâmbătă, 29 mai 2021 a avut  loc finala Champions League. Meciul s-a disputat între Manchester City și Chelsea, pe Stadionul Dragao – din orașul Porto, din Portugalia, unde au fost prezenți câte 6.000 de suporteri pentru fiecare echipă. 

UPDATE: Final de meci, Chelsea este noua campioană a Europei după 1-0 cu Manchester City. Thomas Tuchel duce trofeul la Londra după ce anul trecut a pierdut finala când era antrenorul lui PSG. În schimb, Pep Guardiola dezamăgește din nou în Liga Campionilor pe banca lui City.

UPDATE: Kevin de Bruyne, cel mai bun jucător al lui City, iese accidentat de pe teren.

UPDATE: Chelsea conduce cu 1-0 după primele 45 de minute.

UPDATE: Chelsea deschide scorul chiar înainte de pauză, prin Kai Havertz. A fost primul gol în acest sezon al Ligii Campionilor

UPDATE: Timo Werner continuă ratările imense, la fel cum a făcut-o tot sezonul. City are noroc.

UPDATE: A început meciul, Manchester City joacă foarte ofensiv.

Finala Champions League, Manchester City – Chelsea – Live Video Online

Cel mai mare premiu în fotbalul clubului va fi decis în această seară. Trofeul UEFA Champions League va fi acordat astăzi, sâmbătă, 29 mai 2021. Cele două echipe: Manchester City și Chelsea se vor întâlni în finala de la Porto.

Chelsea și Manchester City au fost probabil cele mai bune două echipe din Europa de la începutul anului 2021, mai ales de când fostul manager a fost schimbat. Între acestea au avut loc până în prezent 93 de meciuri directe. Dintre acestea 43 de victorii au fost pentru londonezi, 19 meciuri au fost egale și 31 de succese ale ”cetățenilor”.

Finala Manchester City – Chelsea

Înaintea marelui meci, managerul lui Manchester City, Pep Guardiola știe ce are de făcut pentru ați mobiliza jucătorii:

„Ştiu exact modul în care vrem să jucăm, cu cine vom juca şi nu-i voi bate la cap prea mult. Ştiu exact ce le voi spune. Celor care sunt anxioşi şi nervoşi, le voi spune că este normal. Trebuie să se descurce cu asta. Este o experienţă incredibilă să fii aici, nu m-am aşteptat niciodată când mi-am început cariera de jucător să joc nici măcar o finală. Suntem atât de norocoşi”

„A lăsa jucători în afara echipei este o chestiune teribilă, este absolut un dezastru. Vă sfătuiesc să nu fiţi antrenor în viaţa voastră. Nu am niciun fel de cuvinte frumoase care să le ofere uşurare pentru ei care nu vor juca, dar sfatul meu este să rămână cu echipa, există cinci înlocuiri şi toată lumea are şanse. Toată lumea va fi parte la finală. Îmi pare foarte rău pentru ei, dar asta este. Selecţia pe care o voi face este pentru a câştiga meciul. Viaţa îţi va oferi mereu o altă şansă. Muncește mai mult şi data viitoare poate vei fi acolo”, după cum firma Guardiola, potrivit digisport.ro.

Manchester City – Chelsea în finala Champions League

Chelsea a fost preluată de Thomas Tuchel, a preluat echipa în luna ianuarie a acestui an. Din acel moment între Manchester City și Chelsea au mai avut două meciuri, care au fost câștigate de Chelsea.  Unul a avut loc în finala Cupei Angliei, pe data de 17 aprilie și a fost câștigat cu 1-0 iar celălalt a avut loc în campionat și a fost câștigat cu 2-1.

„Este mult mai mult decât atât, nu aş sugera niciodată că sunt eu împotriva lui (n.r. – Guardiola), pentru că nu avem un meci de tenis. Ajungem împreună cu echipele noastre, iar Pep îşi va pregăti echipa lui şi eu îmi voi pregăti echipa mea, în cel mai bun mod posibil. Am avut două experienţe împotriva lor în competiţii diferite şi în două meciuri diferite, cu două formaţii diferite şi cred că mâine va fi o formaţie foarte diferită a celor de la Man City.

Cu toate acestea, avem experienţă despre cât de mult a trebuit să suferim, experienţă despre cât de bravi, cât de curajoşi trebuie să jucăm în anumite momente ale jocului. Pentru mine, este despre asta, mâine, este întotdeauna greu să joci împotriva lui City, Bayern sau Barcelona când Pep se află pe margine. Ei creează şi creează, această echipă, cu această credinţă uriaşă, cu acest succes uriaş şi cu mentalitatea de a câştiga continuu. Aşadar, sunt poate în acest moment cea mai puternică echipă din Europa şi poate din lume şi au un avans uriaş, au construit un avans uriaş între ei şi noi în campionat”, după cum afirma Thomas Tuchel, potrivit aceleiași surse.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI