Lista hotelurilor care primesc tichete de vacanță în 2022 pentru cazare pe litoral

Lista hotelurilor care primesc tichete de vacanță în 2022 pentru cazare pe litoral
Ce hoteluri de pe litoral accepta tichete de vacanta

Lista hotelurilor care primesc tichete de vacanță în 2022 pentru cazare pe litoral este importantă pentru cei care vor să plătească cu ele. Voucherele pot fi folosite pentru a achita vacanțele în țară, atât la munte, cât și la mare. Pot achita și taberele școlare ale elevilor, iar condiția pentru a putea beneficia de ele este ca pachetul turistic cumpărat să includă cel puțin și o noapte de cazare.

Hotelurile care primesc tichete de vacanță în 2022

Lista hotelurilor care primesc tichete de vacanță în 2022 pentru cazare pe litoral ar trebui să fie în posesia fiecărui bugetar. Guvernul a demarat, în urmă cu mai mulți ani, un program prin care salariații din sistemul bugetar primesc vouchere de vacanță, pe care le pot folosi pentru achitarea concediilor petrecute în țară.

Ministerul Finanțelor a anunțat, în primăvara lui 2022, că și în acest an, pentru sprijinirea turismului autohton, vor fi oferite acele tichete de vacanță în valoare de 1.450 de lei, scrie impact.ro.

Litoral 2022. Hoteluri care accepta tichete de vacanta
Litoral 2022. Hoteluri care accepta tichete de vacanta

Tichetele de vacanță pot fi folosite pe tot parcursul anului

Cei care beneficiază de astfel de tichete le pot folosi pe tot parcursul anului, pentru a achita vacanțele la mare, la munte și, mai nou, și pentru taberele copiilor.

Românii care beneficiază de bonuri valorice încep să apeleze la voucherele de vacanță, astfel încât autoritățile au făcut lista unităților care primesc tichete de vacanță în acest an, în contextul în care ne aflăm în plin sezon estival, iar românii au de unde alege.

Lista hotelurilor care primesc tichete de vacanță în 2022

Printre stațiunile de pe litoralul românesc în care românii pot achita serviciile hoteliere cu vouchere de vacanță 2022 se numără: Constanța, Năvodari, Mamaia, Eforie Nord, Olimp, Ovidiu, Saturn, Venus, Neptun, Vama Veche, Techirghiol, Jupiter, Eforie Sud.

Lista hotelurilor care primesc tichete de vacanță în 2022 poate fi consultată aici. 

Turiștii români pot găsi aproape în fiecare stațiune de pe litoral hoteluri, pensiuni și alte structuri de cazare care acceptă tichete de vacanță. În plus, concediile pot fi planificate pe cont propriu sau prin intermediul unei agenții de turism.

Tot ce trebuie să faceți înainte este să verificați dacă unitatea de cazare aleasă de voi se află pe lista cu unități de cazare litoral tichete de vacanță 2022. Consultarea se poate face și telefonic, contactând unitatea de cazare aleasă și întrebând direct dacă acceptă sau nu tichete de vacanță.

Se poate plăti și doar o parte din concediu cu tichetele de vacanță

Salariații români care au vouchere de vacanță din 2022, iar sumele le-au fost virate deja pe card, le pot folosi deja pentru a plăti pachetele turistice. Cei care vor să își plătească doar o parte din vacanță cu vouchere trebuie să știe că destinația aleasă trebuie să fie neapărat în România. Pachetul ales trebuie să conțină minimum o noapte de cazare.

Cu voucherele de vacanță se mai poate plăti și masa, transportul, tratamentele balneare, precum și programele turistice opționale, conform Asociației Naționale a Agențiilor de Turism.

Tichete de vacanță în valoare de 350 de milioane de euro în 2022

Guvernul României a emis, de la începutul anului și până acum, tichete de vacanță în valoare de 190 de milioane de euro. Se estimează că valoarea totală a tichetelor de vacanță emise de-a lungul acestui an va atinge 350 de milioane de euro.

Astfel, statul român și-a propus să sprijine și în acest an turismul autohton.

Ce se poate plati cu tichetele de vacanta
Ce se poate plati cu tichetele de vacanta

Până în ce an se defășoară programul cu tichetele de vacanță

„La ora actuală, voucherele de vacanţă reprezintă un vector esenţial pentru circulaţia turistică internă. Atât instituţiile şi companiile de stat, cât şi firmele private pot acorda aceste vouchere angajaţilor, care sunt aprobate pentru emitere anuală timp de 5 ani (2022-2026).

ANAT doreşte ca voucherele de vacanţă să prezinte o atractivitate sporită pentru angajaţii şi angajatorii privaţi”, menţionează ANAT într-un comunicat.

Salariații de la stat trebuie să mai afle că programul prin care își pot face vacanța gratuit se va desfășura până în anul 2026, potrivit autorităților.