Lista actualizată a țărilor cu risc pentru România. Cine a intrat în zona roșie

Lista actualizată a țărilor cu risc pentru România. Cine a intrat în zona roșie
CNSU anunță noile liste roșii

Numărul cazurilor de noi infectări se mărește de la o zi la alta, în mai toate statele europene. În urma acestor date Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat noua listă a țărilor cu risc epidemiologic. Conform CNSU, decizia a fost luată astăzi pentr-o nouă hotărâre ce a actualizat listele deja existente.

CNSU anunță noile liste roșii

Într-un comunicat emis în urmă cu câteva ore, CNSU a decis actualizarea listelor cu țările pasibile de risc epidemiologic ridicat. În condițiile în care Bulgaria a anunțat creșterea numărului de cazuri, CNSU a decis introducerea țării vecine pe lista roșie actualizată. Aceeași situație se regăsește și în dreptul altor state, precum Norvegia, sau Lituania.

Conform hotărârii de astăzi, Portugalia a ieșit din lista roșie, fiind regăsită pe noua listă galbenă actualizată în ședința de astăzi. Aceeași situație este și în cazul Islandei sau a statului Monaco. Croația, Germania și Letonia au trecut în zona galbenă, după creșterea incidențelor de noi cazuri de infectări.

Românii care sperau la scoaterea Marii Britanii din lista roșie, vor fi dezamăgiți să afle că CNSU a menținut statul britanic pe această listă, având o incidență de 7,1 la mia de locuitori, conform datelor furnizate de CNSU. Menținerea Marii Britanii în această listă se datorează ca urmare a detectării la populația umană a unor variante de virus SARS-CoV-2 cu transmitere mai ridicată.

Noile liste, aprobate în ședința de astăzi, se bazează pe datele publicate de ECDC joi 9 septembrie 2021 pentru perioada 23 august – 5 septembrie 2021, se mai arată în documentul oficial emis de CNSU.

Comunicatul oficial emis de Comitetul Național pentru Situații de Urgență

„Art.1 – (1) Se aprobă Lista cu clasificarea țărilor/teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată, prevăzută în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre, în vederea stabilirii persoanelor care sosesc în România din acestea și cu privire la care se instituie măsura carantinei.

(2) Lista prevăzută la alin. (1), intră în vigoare începând cu data de 12.09.2021, ora 00:00.
Art.2 – Prezenta hotărâre se publică în Monitorul Oficial al României Partea I și se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat în ședința de astăzi, 09 septembrie 2021, Hotărârea numărul 68 pentru actualizarea listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat. Principalele modificări sunt următoarele:
  • în zona roșie au intrat: Bulgaria, Norvegia, Lituania, Slovenia, Bermuda, Sri Lanka și Guernsey;

  • în zona galbenă au intrat: •din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Portugalia, Libia, Liban, Tunisia, Mauritius, Monaco, Islanda, Bahamas și Curaçao; •din zona verde, în urma creșterii incidenței: Germania, Croația, Letonia, Grenada, Barbados, Insulele Virgine Britanice, Capul Verde, Montserrat și Bonaire, Saint Eustatius și Saba;

  • în zona verde au intrat: Emiratele Arabe Unite, Gibraltar și Honduras.”, se spune în Hotărârea nr. 68 din 09.09.2021, emisă de CNSU.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI