Lista actualizată a țărilor cu risc de covid-19. Grecia a intrat în zona galbenă, Spania e în cea roșie

Lista actualizată a țărilor cu risc de covid-19. Grecia a intrat în zona galbenă, Spania e în cea roșie
Lista actualizata a tarilor cu risc de Covid-19

Vestea pe care toți românii trebuie să o știe. Joi, 15 iulie, Guvernul României a actualizat lista ţărilor cu risc epidemiologic în contextul pandemiei de coronavirus. Care sunt țările care intră în zona galbenă și ce state sunt, în continuare, în zona roșie.

Lista actualizată a țărilor cu risc de Covid-19

Oficialii Guvernului României tocmai au făcut publică lista actualizată a țărilor care prezintă risc ridicat de COVID-19. Printre acestea se numără Olanda, Portugalia, Spania, Andorra, Georgia și Malaysia, state care au intrat în zona roșie.

Mai mult de atât, o altă destinație favorită a românilor intră în zona galbenă: Grecia. Aceste noi restricții intră în vigoare începând cu data de 18 iulie, de la ora 0.00.

Potrivit informațiilor publicate de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență, persoanele vaccinate împotriva coronavirusului nu trebuie să intre în carantină dacă vin din țări din zonele galbene sau roșii. Oamenii care nu sunt imunizați și vin din țările menționate anterior vor fi nevoiți să se carantineze.

„Cei vaccinați împotriva COVID-19 nu trebuie să stea în carantină dacă vin din zone aflate pe lista galbenă sau pe cea roșie. În schimb, cei nevaccinați care intră în România din țările aflate pe lista galbenă stau în carantină 14 zile, dacă nu prezintă un test PCR negativ.

Cei nevaccinați care vin din țările incluse în zona roșie sunt nevoiți să stea în carantină, indiferent dacă prezintă sau nu un test PCR negativ.

Ce măsuri au luat autoritățile din țările din zonele roșii

Măsura CNSU privind Grecia vine după ce autoritățile elene au raportat creșterea numărului de cazuri noi de COVID. Ca urmare a numărului mare de noi infectări, în Grecia imunizarea împotriva coronavirusului a devenit obligatorie pentru îngrijitorii de la căminele de bătrâni şi personalul sanitar din centrele publice şi private.

În plus, de vineri, 16 iulie, în statul grecesc, singurii care vor intra în spațiile comerciale care își desfășoară activitatea în interior, precum restaurante, baruri, cinematografe, teatre, vor fi clienții vaccinați.

Portugalia, stat inclus recent pe lista roșie, a extins măsurile anti-COVID, după ce infectările cu tulpina Delta au ajuns la 88% la nivel naţional.

Portughezii au introdus noi restricţii precum interdicţia de circulaţie pe timp de noapte şi prezentarea obligatorie a certificatului de vaccinare sau a testului negativ COVID la intrarea în restaurante/localuri.

În regiunea Catalonia din Spania, autoritățile au impus noi restricţii din cauza creșterii numărului de cazuri de COVID. Autoritățile catalane cer guvernului național ca cetățenii să

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI