Lista actualizată a țărilor care au intrat în zona galbenă și cea roșie. Măsura intră în vigoare de luni

Lista actualizată a țărilor care au intrat în zona galbenă și cea roșie. Măsura intră în vigoare de luni
Lista actualizata a tarilor care au intrat in zona galbena si cea rosie

A fost făcută publică lista actualizată a statelor care au intrat în zona galbenă și cea roșie din cauza creșterii numărului de cazuri pozitive cu virusul COVID-19. Care sunt noile măsuri care vor intra în vigoare începând de luni, 30 august. Anunțul tocmai a fost făcut, toți românii trebuie să știe asta.

Care sunt țările care au intrat în zona galbenă și cea roșie COVID

Vești triste în plină pandemie de coronavirus. Numărul de cazuri pozitive cu virusul Sars-Cov-2 sunt în continuă creștere, iar noi măsuri și restricții urmează să fie puse în aplicare.

În cadrul ședinței de joi, 26 august 2021, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat Hotararea numărul 63 cu scopu de a actualiza lista țărilor/teritoriilor care reprezintă un risc epidemiologic ridicat.

Conform autorităților, în urma acestei întruniri oficiale s-a decis ca statele care intră, din nou, în zona roșie de COVID-19 să fie Elveția, Macedonia de Nord, Azerbaidjan, Liechtenstein, Guam, Bahamas, Maldive, Anquilla și Insulele Saint Kitts și Nevis.

De asemenea, țările care vor intra în zona galbenă sunt următoarele:

  • Irak și Argentina – state care au intrat din zona roșie, în urma scăderii incidenței:
  • Bulgaria, Serbia, Albania, Armenia, Slovenia, Belarus, Japonia, Palestina, Filipine, Mauritius, Timorul de Est, Burnei Darussalam, Guyana și Bermuda – state care au intrat din zona verde, în urma creșterii incidenței:

În ceea ce privește țările care au intrat în zona verde, autoritățile enumeră Emiratele Arabe Unite, Kuweit și Insulele Virgine Britanice. Lista menționată anterior va intra în vigoare începând cu data de 29 august 2021, ora 00.00.

Ce restricții vor avea românii care se întorc din țările din zona roșie

Pentru românii care se întorc dintr-o țară care se află, momentan, în zona roşie sau galbenă, aceștia trebuie să știe că vor fi obligați să stea în carantină timp de 14 zile sau 10 zile dacă în ziua a 8-a prezintă un test negativ PCR. Iată care sunt singurele excepţii de la regulă:

  • persoanele complet vaccinate (cel puţin 10 zile de la ultima doză)
  • persoanele confirmate pozitiv în ultimele 180 de zile, însă vindecate
  • persoanele aflate în tranzit, dacă părăsesc România în cel mult 72h
  • copiii sub 6 ani
  • copiii între 6 şi 16 ani cu test RT-PCR negativ de cel mult 72 de ore;

Foarte important de știut este că adolescenții care au mai mult de 16 ani și prezintă un test PCR negativ deși vin dintr-unul din statele care se află în zonele roșii de COVID, acolo unde incidența a crescut, vor intra și ei în carantină.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI