Ce țări au intrat în zona roșie. Lista completă a țărilor care au risc ridicat

Ce țări au intrat în zona roșie. Lista completă a țărilor care au risc ridicat
Noul val de pandemie zdruncină Europa

Europa se confruntă cu frica de răspândire rapidă a noii variante, tulpina Delta. Unele țări au înăsprit controalele la frontieră. Malta a interzis intrarea călătorilor nevaccinați. Germania impune reguli de carantină mai stricte pentru persoanele care sosesc din Spania și Olanda. Autoritățile din Grecia, Italia, Franța și Portugalia cer pașapoarte de vaccin pentru o gamă largă de activități. Cu toate astea majoritatea se feresc să folosească acest termen, care a devenit incendiar. România a anunțat astăzi o nouă listă roșie a țărilor afectate de noua tulpină de covid.

Noul val de pandemie zdruncină Europa

Tulpina Delta Delta face ravagii, din nou, în aproape toată Europa. Recent, Italia va cere dovada vaccinării, prin „permisul verde” la nivel european, pentru a face orice, de la vizitarea unui muzeu, până la antrenament la o sală de sport sau vizionarea unui film.

Reguli similare în Franța au declanșat două week-end-uri de proteste. La protestele din Paris au participat zeci de mii, inclusiv activiști de extremă dreapta. Dar majoritatea adulților francezi sunt complet vaccinați acum și sondajele arată că majoritatea susțin noile măsuri.

În Grecia, barurile și restaurantele pot întâmpina acum doar clienții vaccinați în interior, o decizie pe care Portugalia a introdus-o la începutul lunii iulie.

OMS a declarat că tulpina Delta a devenit acum dominantă în mare parte din Europa. Și politicienii au citat creșterea rapidă a acestei forme extrem de transmisibile de Covid pentru a justifica mișcările care restricționează o mare parte din viața publică la vaccinați.

„Tulpina Delta este chiar mai mult o amenințare decât celelalte variante. Trecerea verde nu este arbitrară, ci o condiție necesară pentru a nu închide economia.

Fără vaccinări, totul va trebui să se închidă din nou.”, a declarat reporterilor premierul italian, Mario Draghi.

Șefa Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, a avertizat cu privire la riscurile specifice cauzate de Delta în timp ce banca a votat pentru menținerea vastului său program de stimulare Covid săptămâna trecută.

„Deschiderea unor părți mari ale economiei sprijină o revenire puternică în sectorul serviciilor. Dar tulpina Delta a coronavirusului ar putea diminua această recuperare în special în servicii, în turism și ospitalitate ”, declară Christine Lagarde.

România anunță o nouă listă roșie. Infecțiile cu tulpina Delta sunt factorul determinant

Evoluția noilor cazuri de infecții cu tulpina Delta a determinat o schimbare și a României în raport cu cele mai afectate state de acest nou val de infecții. Astăzi, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a anunțat noile liste, actualizate, cu țările incluse în zona roșie.

Hotărârea nr. 59, emisă astăzi, 12.08.2021, aprobă Lista cu clasificarea țărilor/teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată, prevăzută în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre, în vederea stabilirii persoanelor care sosesc în România din acestea și cu privire la care se instituie măsura carantinei.

În anexa Hotărârii nr.59 de astăzi, au fost păstrate state ca Marea Britanie, Spania, Franța. În același timp au fost introduse altele noi, precum Israel, Statele Unite ale Americii, Turcia, India, Africa de Sud, Brazilia, Nepal. În cazul acestora s-a ținut cont de detectarea la populația umană a unor variante de virus SARS-CoV-2 cu transmitere mai ridicată. (vezi galeria)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI