Lionel Messi, sătul de PSG? Unde vrea să plece starul argentinian

Lionel Messi, sătul de PSG? Unde vrea să plece starul argentinian
Lionel Messi pare că nu s-a adaptat mai deloc la PSG, unde a ajuns vara trecută după despărțirea de Barcelona

Lionel Messi, sătul de PSG? Starul argentinian traversează cea mai slabă perioadă a carierei sale. El pare că nu s-a adaptat la echipa din capitala Franței, la care a ajuns vara trecută, după „telenovela” despărțirii de Barcelona. Multipla campioană a Franței s-a văzut eliminată din optimile Champions League, de Real Madrid, ratând tocmai obiectivul pentru care Messi era văzut ca soluție, la sosirea lui la Paris. Astfel că Lionel Messi este deja cu gândul la despărțirea de gruparea de pe Parc de Princes.

Lionel Messi, sătul de PSG?

Lionel Messi, sătul de PSG? Starul argentinian trece prin cea mai ciudată perioadă a carierei sale. Câștigătorul a șapte Baloane de Aur pare că nu se adaptează la gruparea antrenată de conaționalul său Mauricio Pochettino. Messi a reușit doar 7 goluri, dintre care doar 2 în campionat, și 11 pase decisive în cele 26 de partide disputate în tricoul formației pariziene.

Lionel Messi s-a despărțit de Barcelona, vara trecută, după ce catalanii n-au reușit să rezolve problema fair-play-ului financiar impus de Liga Spaniolă de Fotbal.

„Anul trecut știam ce voi spune, dar anul ăsta nu eram pregătit. Atât eu, cât și familia mea voiam să rămânem aici, să stăm acasă și să ne bucurăm de viața pe care o avem în Barcelona de atâția ani. Toți anii aceștia pe care i-am avut au fost extraordinari. Am fost toată viața mea aici, încă de când aveam 13 ani. După 21 de ani plec cu soția mea și cei 3 copii catalani-argentieni ai mei. Nu pot promite că nu mă voi întoarce pentru că aceasta este casa mea”, a spus Leo Messi, la despărțirea emoționantă de Barcelona, în august 2021.

Unde vrea să plece starul argentinian

Lionel Messi (34 de ani) s-a văzut pus în situația de a accepta oferta celor de PSG, care i-au pus pe masă un contract de un an, cu posibilitate de prelungire pe încă unul. Și un salariu pe măsură, ce ajunge, cu bonusuri, la 35 de milioane de euro pe sezon.

Messi a fost primit cu mare entuziasm, inițial, de conducerea și fanii echipei pariziene. El părea a fi soluția pentru atingerea marelui obiectiv al formației: câștigarea Champions League. Dar chiar dacă evoluează alături de Mbappe și Neymar, argentinianul nu a reușit să facă nicio minune.

Dimpotrivă, evoluțiile sale au fost șterse, inclusiv în dubla manșă din optimile Champions League, unde PSG a fost eliminată de Real Madrid, cu scorul general de 2-3. La victoria din campionat de duminică, 3-0 cu Bordeaux, jucătorii au fost huiduiți, iar printre aceștia s-a aflat și Messi. O situație inedită și total neplăcută pentru argentinianul obișnuit cu adulația tribunelor.

Huiduit de fanii echipei pariziene

Publicația argentiniană Ole susține că Messi n-a mai pățit niciodată așa ceva. În plus, sursa citată spune că antrenorul Barcelonei, Xavi, l-a sunat pe Messi imediat după eliminarea lui PSG în optimile Champions League, iar apoi cei doi au comunicat prin mesaje. „Am o relație de prietenie cu Messi și l-am încurajat, dar și mai mult de atât”, s-a limitat să spună Xavi, citat de publicația argentinană Ole, care spune că antrenorul catalanilor ar vrea să-l „tenteze” pe Messi să vină înapoi la Barca.

Oricât de exagerat ar părea în acest moment, informația a fost furnizată chiar de tatăl lui Messi, Jorge, care îi este și impresar. Potrivit jurnalistului spaniol Gerard Moreno, acesta i-ar fi contactat deja pe oficialii Barcelonei pentru a discuta condițiile unei eventuale reveniri a lui Messi pe Camp Nou. Un lucru perfect posibil, în condițiile în care la cârma echipei catalan a venit fostul coleg al argentinianului de la Barcelona, Xavi.

Foto: Twitter/Paris Saint-Germain

Urmăriți Playtech.ro și pe