Linie nouă de tramvai în București, începând de sâmbătă. Cartierele care se vor bucura de transportul în comun

Linie nouă de tramvai în București, începând de sâmbătă. Cartierele care se vor bucura de transportul în comun
Linie nouă de tramvai în București

Cei care locuiesc în București au parte de o veste bună! În vizorul tuturor cetățenilor din Capitală va veni o linie nouă de tramvai chiar din cursul zilei de sâmbătă. Ce cartiere se vor bucura de transport în comun la îndemână?

Nouă linie de tramvai în București

Bucureștiul va avea o nouă linie de tramvai începând de sâmbătă. Concret, este vorba despre linia 43. De asemenea, se suplimentează capacitatea de transport pe trei trasee, iar autobuzele liniei 205 vor circula pe un traseu nou.

Este vorba despre zona Gării de Nord, a anunțat în cursul zilei de marți Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti – Ilfov (TPBI). TPBI anunță că din data de 18 decembrie locuitorii cartierului Giulești – 16 Februarie vor beneficia de tramvaiul 43 care va funcționa între terminalele „Cartier 16 Februarie” şi „Gara Basarab”.

De la acestea există mai multe opțiuni de deplasare către alte puncte de interes din Capitală. Linia 44 rămâne să funcționeze pentru cei care doresc să ajungă la terminalul „Vasile Pârvan”.

„Măsurile au fost luate atât pe baza analizelor efectuate de TPBI”

Tot din prima zi din acest weekend vor fi aplicate măsuri noi menite să îmbunătățească serviciul de transport oferit călătorilor. Mai exact, linia de tramvai 7 și liniile 162 și 163 vor avea parte de un număr mai mare de vehicule. Tot de atunci autobuzele liniei 205 vor circula pe un traseu nou: de la „Gara de Nord” spre terminalul „Străuleşti”,

pe Calea Griviţei, Str. Polizu, Str. Buzeşti, Piaţa Victoriei, Bd. Ion Mihalache, apoi traseul de bază, adică Str. Alexandru Constantinescu, Bulevardul Regele Mihai I, Şos. Bucureşti-Ploieşti, Str. Elena Văcărescu, Bd. Ficusului, Bd. Aerogării, Bd. Ion Ionescu de la Brad, Şos. Gheorghe Ionescu Siseşti, Şos. Bucureşti-Târgovişte, Bd. Bucureştii Noi, terminal „Străuleşti”.

„Măsurile au fost luate atât pe baza analizelor efectuate de TPBI, dar şi în urma solicitărilor primite din partea publicului. TPBI ţine seama de sugestiile călătorilor şi monitorizează permanent activitatea operatorilor de transport public de călători din Regiunea Bucureşti – Ilfov, în vederea îmbunătăţirii serviciilor oferite”, precizează sursa citată.

  • STB detalii

„STB (Regia Autonomă de Transport București), cunoscută drept RATB, este un operator de transport public București care operează Tramvai linii din 1909. STB are 22 linii de Tramvai în București cu 508 de stații de Tramvai.

Liniile de Tramvai acoperă zona din nord (Bucuresti) cu o oprire în Cartier Dămăroaia, până la sud (Jilava) cu o oprire în Cfr Progresul. Cea mai vestică oprire este Depoul Militari (Bucuresti), iar cea mai estică oprire este Complex Comercial Titan (Bucuresti)”, arată moovitapp.com.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI