Lidl România provoacă un scandal uriaș. Ce se întâmplă într-o localitate din țară

Lidl România provoacă un scandal uriaș. Ce se întâmplă într-o localitate din țară
Lidl provoacă un scandal uriaș

Primăria unei localități din România a hotărât ca în centrul comunei să fie construit un supermarket Lidl. Această decizie i-a revoltat foarte mult pe locuitorii din zonă, care susțin că acest lucru va afecta grav producătorii locali.

Lidl România provoacă un scandal uriaș

Mai exact, autoritățile locale din Bran au decis să permită gigantului Lidl să construiască un supermarket chiar în centrul localității. În urma acestei decizii, atât locuitorii comunei, cât și micii producători sau reprezentanți ai asociațiilor din această zonă sunt nemulțumiți.

Contestatarii susțin că locația aleasă pentru noul supermarket va distruge producătorii locali, va desființa tradițiile românești din zonă, va îngreuna circulația și ar duce desființarea mai multor locuri de muncă.

”Nu suntem împotriva acestei companii, dorim ca zona să se dezvolte, dar amplasamentul ales nu este unul fericit. Este și un monument istoric acolo, dezvoltarea urbanistică uniformă va fi afectată, pe termen lung, dar acel spațiu a avut funcție de spațiu de locuințe.

Și Castelul Bran va avea de suferit, indiscutabil. Turiștii vor veni, vor parca la supermarket, vor cumpăra produse mult mai ieftine de acolo, iar micii producători locali, cei care oferă produse tradiționale, vor fi afectați iremediabil”, a declarat directorul executiv al Asociației ” Bran-Moeciu-Fundata”, Laurențiu Drăgan, pentru gândul.ro.

Construirea supermarketului va distruge producătorii locali

De asemenea, Marian Iacobescu, care este reprezentantul ”Asociației Crescătorilor de Animale din zona Bran”, este de părere că producătorii tradiționali locali vor avea mult de suferit, fiind grav afectați de deschiderea acestui supermarket. Dacă noul magazin Lidl va fi construit în zona respectivă, produsele tradiționale nu vor putea că concureze cu produsele mai ieftine vândute de supermarket.

”În zona respectivă este o problemă cu construcția oricărui tip de supermarket. Eu reprezint Asociația Crescătorilor de Animale din zona Bran, iar pentru noi este cu atât mai greu, situația dificilă rezultată în urma pandemiei de coronavirus ne-a afectat întreaga activitate. Iar acum resimțim o a doua presiune, ca să spun așa, din partea autorităților publice locale, cele care – din punctul meu de vedere – își doresc închiderea și dispariția concretă a crescătorilor de animale și a producătorilor locali din zonă.

Asociația a depus nenumărate adresa la Primăria Bran, solicitând susținere, cu atât mai mult în această perioadă de criză medicală, când, economic vorbind, ne confruntăm cu mari dificultăți. Din păcate, nimeni de acolo nu a vrut să țină cont de faptul că produsele noastre tradiționale, făcute după rețete vechi, cu ingrediente naturale, cu gust autentic, nu ar putea să concureze niciodată cu produsele ieftine și făcute din tot felul de ingrediente, produse vândute în supermarketuri”, a spus Marian Iacobescu, potrivit Gândul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI