Cum a reușit un român să jefuiască LIDL doar cu un aspirator. Povestea lui e demnă de filme

Cum a reușit un român să jefuiască LIDL doar cu un aspirator. Povestea lui e demnă de filme
Un român a reușit să refuiască un LIDL din Germania cu un aspirator

Un român a fost condamnat luni, de un tribunal din Germania, la patru ani de închisoare, verdict care nu este definitiv, după ce a jefuit seiful unui magazin LIDL cu ajutorul unui aspirator. Acesta a reușit să fure 56.870,50 de euro.

Românii, inventivi și atunci când vine vorba de furt. Unul a jefuit LIDL cu un aspirator

Un român din Germania, împreună cu alți trei complici, a reușit să fure zeci de mii de euro printr-o metodă inedită, aspirând banii din seif. Constantin B., în vârstă de 30 de ani, părintele unei fete de doi ani, a dat spargerea într-un supermarket LIDL din Tauberbischofsheim (Main-Tauber-Kreis), la finalul anului 2019. Bărbatul a recunoscut luni, la proces, că plănuise totul și venise cu aspiratorul de acasă.

Ideea nu ar fi fost însă a sa, ci a unuia dintre complici, care la momentul spargerii era chiar șeful magazinului prădat. Constantin a intrat în supermarket împreună cu cel de-al doilea complice, puțin după ora 22, a amenințat directorul adjunct prezent și i-a cerut să deschisă încăperea unde se afla seiful, în care era o casieră de 56 de ani, Brigit M.

Femeia a fost factorul neprevăzut de hoți, așa că, văzute toate datele problemei, pungașii au amenințat-o pe aceasta cu un pistol de jucărie, au legat-o cu niște cabluri și au dat lovitura. Aceasta a spus instanței că , în urma jafului, nu mai poate lucra în ture de seară și suferă de anxietate.

În cele din urmă, după ce au imobilizat casiera, Constantin a tras din seif cu aspiratorul aproape 57.000 de euro. Inițial, planul grupul era să împartă prada în mod egal, cu ceilalți complici, dar românul a plecat cu mai mult, anume 21.000 de euro.

Avea în plan să dea banii pe droguri, să achite niște datorii și să își ia bilet spre România

Bărbatul a povestit judecătorului cum intenționa să cheltuiască banii: să cumpere droguri, să achite datoriile legate de droguri, să cumpere un bilet de avion pentru a-l readuce în țara natală, să plătească o reparație auto și să-și ajute mama. Tâlharii au fost prinși după ce Constantin și-a pierdut ochelarii la locul faptei și nu s-a mai întors după ei. O mare parte din suma furată nu a mai fost recuperată. Markus R., Ibrahim Y. și Daniel H. urmează să fie judecați.

„Am o problemă și am nevoie de ajutor. Nu sunt acea persoană, sunt un om bun”, a spus el.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI