Lidl retrage de pe piață două produse. Nu sunt recomandate persoanelor cu alergii

Lidl retrage de pe piață două produse. Nu sunt recomandate persoanelor cu alergii
Lidl retrage de pe piață două produse care provoacă alergii

Lidl retrage de pe piață două produse care conțin făină de soia, nedeclarată pe etichete. Este vorba despre două sortimente de sandwich-uri, care nu sunt recomandate persoanelor alergice la soia.

Produsele retrase de pe piață de Lidl sunt „Chef Select, sandwich”, sortimentele „Pui şi bacon prăjit” și „Salam de Sibiu şi cascaval, 200g.” Cei care au cumpărat aceste sortimente le pot returna în magazinele Lidl, iar contravaloarea le va fi restituită fără să fie nevoie să prezinte bonul fiscal.

„S.C. TIP TOP FOOD INDUSTRY S.R.L recheamă preventiv produsul Chef Select, Sandwich sortările Pui şi bacon prăjit şi Salam de Sibiu şi caşcaval, 200g indiferent de termenul de valabilitate. S-a constatat că produsele afectate conţin făină de soia nedeclarată pe etichetă. Din cauza posibilelor reacţii alergice la ingerare, clienţii cu alergie la soia ar trebui să ţină cont neapărat de retragere şi să nu consume în niciun caz produsele. Având în vedere posibilele reacţii alergice în urma consumului, clienţii alergici la soia trebuie să acorde o atenţie absolută acestei rechemări. Pentru acele persoane care nu sunt alergice la soia, produsele sunt apte pentru consum”, anunță ANSVSA.

Produsele retrase de Lidl afectează doar persoanele alergice la soia

În anunțul ANSVSA se precizează că Lidl retrage produsele de pe piață chiar dacă persoanele care pot fi afectate sunt doar cele cu alergii la soia. „Pentru acele persoane care nu sunt alergice la soia, produsele sunt apte pentru consum. Produsele Chef Select, Sandwich sortările Pui și bacon prăjit și Salam de Sibiu și cascaval, 200g au fost vândute de către Lidl România. Din motive ce țin de siguranța consumatorului, Lidl România a reacționat fără întârziere și a scos produsele de la vânzare. Produsele pot fi returnate în toate magazinele Lidl.

Contravaloarea produselor va fi restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal. Această retragere vizează exclusiv produsele Chef Select, Sandwich sortările Pui și bacon prăjit și Salam de Sibiu și cascaval, 200g. Alte produse vândute de Lidl România, inclusiv alte produse din gama Chef Select, nu sunt afectate de această rechemare. Lidl Romania îşi cere scuze tuturor persoanelor afectate pentru inconvenientul produs.”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI