20 nov. 2022 | 20:06

Lidl raţionalizează ouăle. Câte astfel de produse mai au voie să cumpere clienţii din Germania

Știri generale
Lidl raţionalizează ouăle. Câte astfel de produse mai au voie să cumpere clienţii din Germania
Lidl raționalizează ouăle în Germania. Câte bucăți pot lua oamenii?

Producătorii avertizează că deficitul de ouă va dura chiar în perioada sărbătorilor de iarnă. Acest lucru se întâmplă din cauza întreruperilor în aprovizionare cauzate de gripa aviară, dar și de creșterea în spirală a costurilor. Supermarket-urile vin cu avertizări pentru clienții care le trec pragul. De asemenea, Lidl din Germania restricționează deja cumpărătorii din unele magazine. Câte ouă au voie să cumpere cetățenii?

Lidl din Germania raționalizează ouăle: câte astfel de produse au voie să cumpere clienții?

Mai multe supermarket-uri avertizează că limitează clienții în privința unor produse pe fondul întreruperilor în aprovizionare cauzate de gripa aviară și al creșterii în spirală a costurilor. Mai exact, este vorba despre ouă. Lidl din Germania a restricționat cumpărătorii din unele magazine la trei cutii.

În timpul acesta, retailer-ul Tesco este cel mai afectat în această perioadă, o mare parte a gamei sale fiind epuizată deja. De asemenea, surse din cadrul celui mai mare supermarket din Marea Britanie au subliniat că ,,în prezent” nu au instituit limite de cumpărare, dar nu au exclus posibilitatea de a le impune pe viitor.

,,Este foarte greu de prezis…”

Situația nu este perfectă nici aici, pentru că unii producători susțin că este foarte greu de prezis situația în care vor fi clienții. Asociația britanică a producătorilor de ouă în aer liber (BFREPA) a declarat pentru The Guardian că: ,,Este foarte greu de prezis, dar cu siguranță putem vedea că penuria va dura până după Crăciun’.

Unii comercianți și producători de alimente importă acum ouă din străinătate pentru a putea compensa deficitul. Magazinul Sainsbury’s a renunțat la politica sa de a vinde numai ouă crescute în aer liber pentru a se aproviziona de la găini din Italia pentru a putea menține stocurile.

De asemenea, ministrul Mediului, Therese Coffey, a declarat în cursul săptămânii acesteia că este încrezătoare că „putem depăși” aceste vremuri. Oficialul a subliniat că „există încă aproape 14 milioane de găini ouătoare” în țară.

,,Se gândesc la profiturile de astăzi”

Fermierii au venit cu avertizări încă din cadrul summitului organizat de BFREPA în luna mai. Aceștia au spus că aprovizionarea cu ouă va fi grav afectată dacă nu vor fi ajutați de supermarket-urile mari pentru a menține creșterea găinilor la prețuri accesibile.

Un fermier a declarat că: „Pentru cei mai mulți oameni acum răspunsul este că este mai ieftin să nu pună găini în cotețe și să le lase să stea goale.

”În cele din urmă vom vedea penurii pe rafturi, deoarece retailerii nu vor proteja lanțul de aprovizionare acum. Ei gândesc pe termen scurt. Se gândesc la profiturile de astăzi, nu la menținerea aprovizionării pe durata toamnei și a iernii’, a spus acesta.

Parteneri
Divorț în familia regală. Au decis să-și spună adio prin intermediul unui comunicat de presă
Redactia.ro
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Bill Gates pariază pe aceste locuri de muncă. Nu vor dispărea niciodată
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Vestea DESPRE PENSII pe care o așteptau milioane de români. SE PREGĂTEȘTE egea la Guvern
Capital.ro
Prime de Paşte oferite de angajatorii români. 7 din 10 companii vor oferi beneficii extra
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Locuri de MUNCĂ disponibile! Se oferă SALARII de 6.500 de lei
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro