Licitația pentru bunurile lui Diego Maradona s-a încheiat. Singurele 2 obiecte care au fost păstrate

de: Gabriel Peneș
05 01. 2022

Licitația pentru bunurile lui Diego Maradona s-a încheiat. După ce a adunat inițial doar 26.000 de dolari, licitația organizată online, pe 19 decembrie, a fost prelungită până la finalul anului 2021. Până la urmă, obiecte și proprietăți în valoare totală de 1,4 milioane de dolari și-au găsit cumpărători. Cu excepția a două bunuri, cele mai scumpe dintre cele scoase la licitație.

Licitația pentru bunurile lui Diego Maradona s-a încheiat

Licitația pentru bunurile lui Diego Maradona s-a încheiat. Fostul mare fotbalist argentinian s-a stins din viață în 25 noiembrie 2020. El Pibe D’oro  a suferit un infarct în timp ce se recupera după o operație de înlăturare a unui cheg de sânge de pe creier.

Diego Maradona a câștigat o avere de-a lungul carierei sale, inclusiv după ce s-a retras din activitatea de jucător. Dar, cel considerat cel mai bun jucător din istorie a avut un stil de viață și extravagant, dar și generos față de apropiații săi. Milioane de euro s-au topit pe nesimțite, se pare, Maradona cheltuind sume exorbitante pentru el, pentru numeroasele sale iubite, ca și pentru copiii și prietenii săi. Și au rămas datoriile.

O judecătoare din Argentina a decis scoaterea la licitație a unor bunuri ce au avut legătură cu marele fotbalist. Scopul acesteia a fost adunarea de fonduri pentru plata unor datorii acumulate de Maradona. Printre acestea s-au aflat casa cumpărată de fotbalist pentru părinții săi aflată în Buenos Aires, un apartament situat în stațiunea Mar del Plata, dar și două autoturisme BMW.

Singurele 2 obiecte care au fost păstrate

Prima licitație pentru bunurile lui Maradona a fost un fiasco. Deși 1.500 de potențiali cumpărători s-au înscris la evenimentul organizat online, nu au fost vândute bunuri decât de 26.000 de dolari. Cel mai scump obiect adjudecat a fost o pictură reprezentându-l pe marele fotbalist, ce a fost achiziționată cu 2.150 de dolari. O fotografie în care starul argentinian apărea alături de liderul cubanez Fidel Castro s-a licitat pentru 1.600 de dolari, fiind luată de un cumpărător din Dubai.

Organizatorul licitației, Adrian Mercado, a decis prelungirea acesteia până la finalul anului 2021. Iar lucrurile au început, treptat, să-și găsească noi proprietari. S-a vândut totul, cu excepția casei din Buenos Aires, evaluată la 900.000 de dolari și a uneia dintre mașinile BMW.

„În principiu, mai rămân de vândut doar unul dintre cele două BMW-uri, cel mai scump, şi casa din Buenos Aires. Pentru celelalte am avut oferte, rămâne să le prezentăm judecătorului, o vom face zilele acestea”, a declarat, marţi, Mercado, conform news24.com.

Un autoturism BMW 2016 a fost vândut, cu un preț de pornire de 165.000 de dolari. Celălalt BMW, din 2017, evaluat la 225.000 de dolari, nu a fost vândut, însă Adrian Mercado speră să primească o ofertă zilele viitoare și pentru aceasta. De curând, familia lui Diego Maradona a fost lovită de o altă tragedie. La finalul anului trecut, Hugo, cel mai mic dintre cei doi frați ai fostului decar magic argentinian, a încetat din viață la doar 52 de ani.