20 mai 2021 | 15:46

Liber la vacanțe pentru românii vaccinați. Lista țărilor unde nu ai nevoie de teste covid

Știri generale
Liber la vacanțe pentru românii vaccinați. Lista țărilor unde nu ai nevoie de teste covid
Românii vor putea călătorii în 11 state fără test covid sau carantină

Printr-un comunicat emis recent UE a fost de acord să recomande să permită turiștilor vaccinați să călătorească. În plus, intenționează să crească nivelul noilor cazuri la care poate ajunge o țară înainte de a fi declarată nesigură. Uniunea Europeană va recomanda statelor membre să ușureze restricțiile la frontieră celor care au fost complet vaccinați împotriva coronavirusului. Decizia a fost convenită miercuri de diplomații UE. Cu alte cuvinte și românii vaccinați vor putea să călătorească în curând, inclusiv fără a face dovada unui test covid.

UE va recomanda deschiderea frontierelor persoanelor complet vaccinate

În cadrul întâlnirii diplomaților UE, la Bruxelles, au declarat că vor crește nivelul noilor infecții cu COVID-19 pe care o țară le poate avea înainte de a fi declarate nesigure. Din punct de vedere tehnic, Comisia Europeană poate emite doar recomandări cu privire la astfel de probleme. Oficialii spun că, în cele din urmă, deciziile rămân o responsabilitate națională. În practică, însă, statele membre au urmat în genere liniile directoare convenite pentru întregul bloc european de către diplomați de la Bruxelles.

Noua măsură ar permite turiștilor din mai multe țări să intre în țările din blocul european, cu condiția să poată dovedi că au fost complet inoculați cu un vaccin aprobat de UE. În prezent, călătoriile neesențiale sunt interzise. Excepție fac un număr mic de țări clasificate ca fiind sigure datorită ratei reduse a cazurilor de COVID-19. Măsura ar putea permite turiștilor din Marea Britanie și Indonezia să poată călătorii în alte țări. Lista verde actuală include Australia, Israel, Noua Zeelandă, Rwanda, Singapore, Coreea de Sud, Thailanda și China, dacă Beijingul este de acord să reciprocizeze.

Românii vor putea călătorii în 11 state fără test covid sau carantină

Conform noii informări UE, inclusiv turiștii români vor putea circula liber, fără dovada de test covid și fără a mai intra în carantină. Oficialii au anunțat și țările în care se va putea intra fără aceste dovezi, după cum urmează:

  • Germania,
  • Danemarca,
  • Islanda, Slovenia,
  • Croația,
  • Grecia,
  • Bulgaria,
  • Cipru,
  • Polonia,
  • Lituania,
  • Estonia.

 

Deocamdată Marea Britanie nu este inclusă în această listă, având în vedere reglementările de la Londra cu privire la turiștii străini.

Alte măsuri convenite de UE

Blocul intenționează, de asemenea, să stabilească o „frână de urgență” coordonată pentru a suspenda sosirile dintr-o țară terță afectată de apariția bruscă a unei noi variante de coronavirus. Între timp, UE a declarat că ar putea accepta și certificate de vaccinare din țări terțe dacă vaccinul este unul aprobat și în UE. Vaccinurile fabricate de BioNTech-Pfizer, Moderna, AstraZeneca și Johnson & Johnson sunt în prezent printre cele aprobate de Agenția Europeană pentru Medicamente.

Țările care au încă restricții și dovada unui test covid

Un număr important de state din blocul european au început deja relaxarea restricțiilor. Printre statele care și-au deschis sezonul estival se numără și Grecia. Alte state au păstrat restricțiile de noapte, altele au micșorat intervalul orar.

Austria păstrează o parte din restricții, Elveția fără carantină

În Austria, pe 19 mai, restaurantele, hotelurile, teatrele și facilitățile sportive urmează să se redeschidă. Guvernul austriac a decis să admită turiștii care dau dovada unui test covid negativ. Aceste planuri de redeschidere vor coincide cu eliminarea regulilor de carantină pentru turiștii care sosesc, permițând vizitatorilor vaccinați și testați să intre în țară, precum și celor care și-au revenit din COVID-19.

Pentru a zbura în Elveția, veți avea nevoie de un test covid negativ. Doar vizitatorii care sosesc din zone cu risc crescut sunt obligați să se autocarantineze. Hotelurile sunt deschise, la fel ca muzeele, magazinele, teatrele și parcurile de distracții. Restaurantele au permisiunea de a servi oaspeții în aer liber. Numărul maxim de ocupare, distanțarea socială și regulile de purtare a măștii se aplică peste tot.

Grecia și-a deschiz sezonul, Franța se deschide treptat și Italia păstrează restricția pe timpul nopții

În Grecia, zonele exterioare ale restaurantelor sunt permise să se deschidă din nou, dar trebuie să se închidă până la 22:45. Turiștii care doresc să intre în țară sunt obligați să își prezinte datele personale online. În același timp trebuie să prezinte dovada unui test covid negativ sau că sunt complet vaccinați. Nu au nevoie să se auto-carantineze.

Italia își ridică treptat restricțiile. În zonele cu rate mai mici de incidență, restaurantele au permisiunea de a servi oaspeții în aer liber chiar și seara. Dar restricția de circulație pe timpul nopții a rămas în vigoare, de la ora 10:00. Muzeele și cinematografele din „zonele galbene” sunt deschise din nou. Italia își propune să-și înceapă oficial sezonul estival pe 2 iunie, dar restricțiile aplicabile pentru vizitatori nu au fost încă stabilite.

Franța se deschide și ea treptat. Rezidenților li se permite acum să depășească zece kilometri departe de casele lor fără un motiv valid, iar călătoriile în țară sunt permise din nou. Din 19 mai se va putea circula până la ora 21:00. Restaurantele vor avea apoi permisiunea de a servi oaspeții în aer liber, iar magazinele și unitățile culturale se vor deschide din nou.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Netflix, o nouă lovitură. Povestea despre care vorbește toată lumea
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
S-a dat ORDIN de EVACUARE în România. Raed Arafat a decis chiar acum
Capital.ro
Județul din România care a dat lovitura: are o reputație turistică uriașă, iar liderii de aici au investit de peste 10 ori valoarea bugetului local
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
ANUNȚUL PRIVIND PENSIILE! Ministerul Muncii a DAT VESTEA
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro