Lewis Hamilton a șocat la Marele Premiu din Canada. Fanele sale au țipat de extaz când l-au văzut

Lewis Hamilton a șocat la Marele Premiu din Canada. Fanele sale au țipat de extaz când l-au văzut
Britanicul Lewis Hamilton, de șapte ori campion mondial în Formula 1, ocupă abia locul 6 al clasamentului piloților în acest sezon

Lewis Hamilton a șocat la Marele Premiu din Canada. Septuplul campion mondial de Formula 1 are unul dintre cele mai slabe sezoane din carieră. Clasat abia pe locul 6 în clasamentul piloților, britanicul a fost mereu în conflict, ba cu propria echipă, Mercedes, ba cu FIA. Lewis Hamilton, care a primit titlul de Sir la finalul anului trecut, continuă să iasă în evidență, însă, prin ținutele extravagante pe care le poartă.

Lewis Hamilton a șocat la Marele Premiu din Canada

Lewis Hamilton a șocat la Marele Premiu din Canada. A adunat șapte titluri mondiale în Formula 1, dar acum e departe de lupta pentru întâietate. Pilotul britanic de 37 de ani e într-o coborâre abruptă după ce a pierdut titlul mondial, anul trecut, în ultima cursă a sezonului, în fața olandezului Max Verstappen.

Hamilton este nemulțumit ba de mașina Mercedes din acest an, ba de regulile pe care FIA încearcă să le impună în privința interzicerii bijuteriilor purtate de piloți în timpul curselor. Lewis are mai multe astfel de bijuterii înfipte în urechi, în nas, dar și într-o sprânceană.

„Am mai multe piercinguri pe care nu le pot scoate, pe care puţini le cunosc. Nu am deloc de gând să le scot. Sunt chestii private. Trebuie să fii așa cum ești tu, ca personalitate. Sunt lucruri pe care nici nu le mai pot scoate. Ar trebui să-mi tai urechea ca să-l îndepărtez pe cel din urechea dreaptă. Toate vor rămâne la locul lor”, a afirmat Hamilton, conform Daily Mail.

Fanele sale au țipat de extaz când l-au văzut

Lewis Hamilton a ajuns în Canada după ce în Marele Premiu al Azerbaidjanului a suferit de dureri îngrozitoare la spate. La finalul cursei, a declarat că aceasta fusese cea mai dureroasă din întreaga lui carieră de 16 ani în Formula 1. Chiar și așa, a reușit să se claseze pe locul patru.

De altfel, participarea lui Hamilton în Marele Premiu al Canadei era pusă sub semnul întrebării, însă britanicul s-a refăcut alături de terapeutul său. „Am făcut în fiecare zi exerciții de întindere, acupunctură și crioterapie pentru a ne recupera”, a spus el.

Lewis Hamilton a apărut la Montreal într-o ținută care i-a uimit pe fani, dar mai ales pe fanele sale. Cunoscut ca un excentric al modei, Sir Lewis a purtat de această dată o geacă verde, stil camuflaj, dar foarte înflorată și a avut extensii de păr, după cum se vede în fotografiile publicate de The Sun aici. Firește, n-a renunțat la piercingurile sale, în ciuda amenințărilor cu suspendarea primite de la FIA.

Câștigă 62 de milioane de dolari pe an

Toto Wolff consideră „inadecvat” faptul că Lewis Hamilton și Max Verstappen au salarii atât de mari în Formula 1. Pilotul britanic ar câștiga nu mai puțin de 62 de milioane de dolari pe an, în timp ce campionul en-titre Max Verstappen primește nu mai puțin de 40 de milioane de dolari pe an, conform Formula1News. Însuși Toto Wolff, bossul de echipei de Formula 1,  Mercedes AMG, consideră „inadecvate”, salariile piloților de top.

„Putem vedea că Formula 1 se află într-o situație complicată. Până la urmă avem un plafon salarial de 140 de milioane de dolari pentru 1.000 de oameni din jurul Formulei 1.

Nici măcar nu suntem capabili să plătim inflația. În aceste condiții cred că discuția despre salarii ale piloților de 30-40 de milioane de dolari este inadecvată dacă privim în perspectivă.

Acum sigur că piloții pot face ce vor dacă echipele acceptă. În același timp, în ligile sportive americane s-a introdus plafonul salarial încă de acum 15 ani și funcționează destul de bine acolo”, a declarat Toto Wolff.

Lewis Hamilton se clasează abia pe locul 6 în clasamentul piloților, la 88 de puncte în urma liderului Max Verstappen. Britanicul a obținut un singur loc 3 în acest sezon, în Marele Premiu din Bahrain.

Urmăriți Playtech.ro și pe