Leonardo DiCaprio, donație record pentru victimele din Australia. Cu ce sumă îi va ajuta pe cei afectați

Leonardo DiCaprio, donație record pentru victimele din Australia. Cu ce sumă îi va ajuta pe cei afectați
Leonardo DiCaprio, donație record pentru victimele din Australia

Celebrul actor Leonardo DiCaprio va face o donație uriașă unei organizații care se ocupă cu combaterea incendiilor din Australia. Cu ce sumă va contribui actorul pentru salvarea victimelor care au avut de suferit în urma incendiului?

Leonardo DiCaprio dă o mână de ajutor victimelor din Australia. Suma uriașă pe care a donat-o

Actorul premiat cu Oscar a anunțat că va dona suma de 3 milioane de dolari unui fond de ajutorare pentru combaterea incendiilor din Australia. Este vorba despre Fondul Australia Wildlife, lansat de organizaţia Earth Alliance, în fruntea căreia se află chiar DiCaprio. Actorul a declarat că prin intermediul sumei donate își dorește să vină în ajutorul ”reacţiilor internaţionale la incendiile de vegetaţie catastrofale”.

Leonardo DiCaprio, doonație, Australia
Leonardo DiCaprio dă o mână de ajutor victimelor din Australia

Earth Alliance este o organizaţie lansată în 2019 cu scopul de a combate efectele schimbărilor climatice şi ameninţările la adresa biodiversităţii.

Printre celebritățile care au mai donat bani pentru combaterea incendiilor din Australia se mai numără și: Chris Hemsworth şi Elton John, care au oferit câte 1 milion de dolari la începutul anului, iar printre cei care au mai donat se numără Pink, Nicole Kidman şi Keith Urban. De asemenea, și trupa Metallica a anunțat că a donat o sumă în valoare de 750.000 de dolari către o organizaţie care se ocupă de pompierii şi serviciile de urgenţă din zonele afectate de incendii.

Până acum incendiile de vegetație din Australia au ucis peste 25 de oameni și au distrus în jur de 200 de locuințe. Situația este de-a dreptul dezastroasă, iar mii de oameni au suferit din cauza evacuărilor, deoarece incendiile s-au întânis pe o rază de peste 10,3 milioane de hectar.

Jumătate de miliard de animale au murit în incendiile care distrug Australia începând din luna septembrie până în prezent, anunță presa australianăExistă temeri că specii întregi de plante și de animale au fost distruse în totalitate de foc, în condițiile în care se estimează că de la începutul dezastrului au pierit 500 de milioane de animale.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI