Legumele rare în România pe care le poți planta și la tine în grădină. Tot ce trebuie să știi

Legumele rare în România pe care le poți planta și la tine în grădină. Tot ce trebuie să știi
Care sunt cele mai rare legume din România?

Anul acesta poate fi anul fericit pentru grădina ta. Cei care dispun de spațiu în fața casei sau în spatele ei pot cultiva multe lucruri. Unii aleg să planteze pomi fructiferi sau plante, alții adoră să sădească legume și fructe de care să se bucure alături de familie. Există câteva legume pe care orice grădinar ar trebui să le planteze în acest an, indiferent dacă le crește pentru consumul propriu sau pentru profit.

Legume rare pe care trebuie să le ai în grădina ta: ce poți planta?

Profită din plin de noul sezon și de fiecare bucățică de pământ din spațiul pe care îl ai. Indiferent dacă ai grădină în față sau în spatele curții tale, alege să plantezi câte ceva.

Ai câteva opțiuni pentru această activitate precum: plante, pomi fructiferi, flori, tufe, legume sau fructe. Indiferent dacă pui unele produse pentru consumul propriu sau pentru profit, trebuie să te bucuri de fiecare parte din pământul de care dispui.

Morcovi multicolori: sunt extrem de populari în lumea întreagă, iar bucătarii îi folosesc des în rețetele lor nu neapărat pentru gustul foarte diferit față de cei obișnuiți, ci pentru estetica farfuriei. Ei se găsesc în supermarket-uri ambalați separat: albi, roz, portocalii, galbeni sau mov. Sunt ideali în salate sau copți.

Conopidă mov, portocalie, verde și Romanesco: mulți sunt familiarizați doar cu cea clasică, dar există mai multe sortimente de conopidă. Culoarea nu e singura care diferă, ci și gustul ei. Sortimentele mai colorate și ieșite din comun pentru mulți sunt mai aromate și dau altă putere preparatelor tale.

Ce mai poți să plantezi?

Sortimente diferite de vinete: în România au început să apară în ultimii ani și vinetele albe, dar mai există și alte sortimente. Ele diferă în funcție de mărime, formă și culoare și sunt printre cele mai diversificate legume. Poți să plantezi la tine în curte vinete galbene, verzi sau mov deschis.

Dacă alegi să le prepari simple, la cuptor, alături de ulei de măsline, cu siguranță vor fi atracția serii. Ele sunt delicioase și au un gust armonios. Desigur că le poți consuma alături de mai multe tipuri de brânză de calitate, suc de roșii și busuioc proaspăt.

Specialiștii în gastronomie recomandă să profiți de rețetele ușoare care să le pună în valoare din toate unghiurile posibile. În modul acesta vei vedea mai bine calitățile fiecăreia, farfuria ta va avea culori nenumărate care îi vor atrage pe invitați și te vei bucura și de texturi și arome incredibile.