04 sept. 2022 | 11:37

Legumele pe care este bine să le plantezi în septembrie. Așa vei lua cea mai bună decizie

Diverse
Legumele pe care este bine să le plantezi în septembrie. Așa vei lua cea mai bună decizie
Ce legume se planteaza toamna

Legumele pe care este bine să le plantezi în septembrie, potrivit agricultorilor. Începutul de toamnă este foarte important pentru cei care au grădini. Acum este timpul bun pentru plantare. Așa vei lua cea mai bună decizie.

Ce legume se plantează toamna. Ce flori poți să plantezi în grădina ta

La începutul lunii septembrie se pot planta o mulțime de flori, verdețuri și legume, pentru că temperaturile permit asta. Trebuie să profiți din plin de această perioadă. Când vara s-a terminat, iar temperaturile nu mai sunt așa de mari, este momentul ideal pentru a-ți pregăti grădina pentru recolta de anul viitor.

Pentru început, grădina are nevoie de o curățare temeinică, astfel că trebuie să smulgi plantele de care nu mai ai nevoie acum. Odată ce ai făcut acest lucru, este bine să afli ce este indicat să plantezi în această perioadă, iar apoi să treci la treabă. Noi îți venim în ajutor și îți oferim câteva sfaturi.

Usturoi

Cultivarea usturoiului durează, pentru că această legumă are nevoie de un sezon lung pentru a crește, așadar însămânțarea în luna septembrie îți va asigura o recoltă mai mare și mai bună. Durează circa 10 luni de la plantare și până la recoltare.

Ceapă

Dacă plantezi în septembrie ceapă, la primăvară te vei putea bucura de ceapă verde delicioasă, pe care o poți culege din grădina ta.

Spanac

Agricultorii pricepuți cunosc faptul că cheia succesului în cultivarea spanacului este să adaugi solului, pentru început, un compost calitativ. Astfel, vei putea recolta frunze de spanac în decurs de 6 și până la 10 săptămâni de la plantare.

Ridichii

Ridichile crescute în toamnă pot fi mai mari și mai bune, decât cele de primăvară. Atunci când le plantezi, ai grjă să le poziționezi într-o zonă cu soare, în sol umed, bine aerisit.

Verdețuri care se plantează toamna

La început de toamnă, solul este cald, vremea rece, iar umiditatea din pământ ajută verdețurile să crească repede și frumos.

Există unele condimente și verdețuri care cresc mai bine toamna, printre care se regăsesc: coriandru, salata rucola, dar și salata verde. Salata trebuie plantată cel târziu în prima jumătate a lunii septembrie.

Ce flori se plantează toamna

Nu în ultimul rând, toamna este cel mai bun moment pentru a planta flori de care să te bucuri la începutul anului următor. Astfel, acum poți să adaugi în grădina ta: panseluțe, lalele, zambile  și narcise.

Parteneri
TJ Miles i-a dat lovitura de grație lui Zanni! Ce a declarat fostul Faimos de la Survivor despre coechipierul său: ”Sclavii mereu vor mușca…”
Redactia.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
Click.ro
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job. Experiențe bizare și umilitoare din procesul de recrutare
Digi24
Un român căutat de poliție a stat ascuns în Italia până când soția l-a dat de gol fără să vrea
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Eurovision 2024. Trei țări au șanse mari să câștige concursul muzical
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
Bucurie imensă pentru Simona Halep. Chiar ea a făcut anunțul: Sunt recunoscătoare...
Capital.ro
Sucul de morcovi, aur pentru sănătate. Efectul puternic pe care îl are asupra organismului
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a rămas surprinsă de ce era în ea. A povestit totul
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro