Cei care vor să aibă cămara plină la iarnă plantează o serie de legume în această perioadă. Așadar, care sunt legumele care se plantează în iulie și august. Ce răsaduri să pui în grădină. Secretul experților te va ajuta să ai belșug la toamnă.
Legumele care se plantează în iulie și august îi ajută pe grădinari să aibă reolte bogate numai bune pentru a le asigura o iarnă cu de toate.
Pentru cei care au în curte propria grădină și sunt la încput în acest domeniu, trebuie neapărat să știe ce trebuie să facă în cele două luni de vară care mai sunt.
Lunile iulie și august sunt execelente pentru a adăuga noi plante în grădina ta. Lista cu legume este destul de lungă și trebuie să le alegi pe acelea care îți plac și pe care spațiul îți permite să le cultivi.
Înainte de a trece la plantat, trebuie să uzi pământul, pentru că vara este secetă și este necesar să le asiguri plantelor umididatea de care acestea au nevoie. De asemenea, udatul plantelor trebuie să fie făcut dimineață foarte devreme sau seară târziu.
În această perioadă este timpul să plantați răsadurile de roșii pentru ciclul II, ardei și vinete. De asemenea, solul fertilizat cu îngrășământ este numai bun pentru plantarea conopidei, a verzei de toamnă, a verzei roșii, guliei de toamnă, broccoli…etc.
În plus, de la jumătatea lunii iulie se pot planta castraveții, porumbul dulce, mărarul sau fasole verde. La finalul acestei luni, început de august se poate cultiva sfecla roșiedar și cultura de toamna de cartofi.
Cei care vor să dețină o grădină frumoasă, care să fie admirată de toată lumea, pot planta în această perioadă varză decorativă. Mai exact, varza decorativă se plantează în luna august.
Acest tip de plantă este absolut superbă, se potrivește în curtea oricui și cu siguranță va fi vedeta oricărei grădini.
Varză decorativă (Brassica oleracea acephala) este o plantă bienală, însă numai în primul an de viață are valoare ornamentală. În al doilea va forma flori, fructe și semințe.
Varza ornamentală are o tulpină îngroșată de care se prind frunzele așezate în rozetă. Există soiuri înalte de până la 80 de centimetri și soiuri pitice de numai 10-15 centimetri. Trebuie să știți că soiurile pitice își sporesc valoarea ornamentală dacă sunt plantate în grupuri.
Nu în ultimul rând, frunzele de varză decorativă au frunzele de forme, mărimi și culori diferite, fiind netede, ondulate sau franjurate, în funcție de soiul ales. De regulă, verzele decorative au nuanțe de albastru-verde dar și tonuri de alb, galben-crem, roșu sau violet. Ca și formă, verzele decorative seamănă cu trandafirii.