Legumele care se mănâncă, de fapt, cu tot cu coajă. Greşeala făcută de toţi românii
Legumele care se mănâncă, de fapt, cu tot cu coajă, conform nutriționiștilor. Foarte mulți dintre români aruncă coaja unor fructe și legume, în contextul în care în aceasta se află toate substanțele bune pentru organismul lor. Așadar, care este greşeala făcută de toţi românii.
Care sunt fructele și legumele care se recomandă a fi mănâncate cu tot cu coajă. Cum greșesc mulți dintre români
Nutriționiștii spun că o dieta echilibrată înseamnă un consum rezonabil de fructe și legume, astfel că mulți românii se conformează, însă unii dintre aceștia aruncă exact cele mai sănătoase părți .
Puțini dintre români cnosc faptul că, în încercarea de a le curăța și a le spăla cât mai bine, renunță la coajă, și că, în aceasta de de cele mai multe ori se află mulți dintre nutrienții de care are nevoie organismul uman.
Mâncați și cojile de la morcov, nu le mai aruncați
Astfel, trebuie să știți că, cojile anumitor fructe și legume nu sunt resturi alimentare, ci trebui să faceți în așa fel să le consumați. Evident, nu înainte de a le curăța așa cum trebuie.
Morcovul este o radacinoasă care are în coaja lui cea mai mare concentrație de fitonutrienți. Astfel, morcovul nu ar trebui curățat de coajă, ci doar spălat bine, pentru că acesta crește în pământ.
Nu îndepărtați coaja castravetelui
De asemenea, trebuie reținut că cei mai mulți dintre antioxidanții din castravete se află în coaja acestuia. Tot în coajă se regăsesc și atât de beneficele fibrele și potasiu. Cei care au probleme digestive ceva mai serioase, pot întreaba medicul dacă pot consuma castravetele cu tot cu coajă sau nu.
Coaja vinetelor, foarte benefică
Este indicat ca atunci când serviți vinetele gratinate sau la cuptor să le consumați cu tot cu coajă. Coaja vinetelor conține un compus care protejează creierul împotriva cancerului. În plus, nasunina, pentru că despre ea este vorba, reduce semnificativ efectele îmbătrânirii.
Beneficiile cojilor de cartofi
Greșeala pe care o fac toți românii este că aruncă cojile de la cartofi, fără să știe că aceasta este bogată în nutrienți. Astfel, dacă alegi să mănânci cartofii fierți sau la cuptor, nu renunța prea ușor la coaja lor benefică.
Toate substanțele bune ale mărului se află în coajă
Nu în utimul rând, merele sunt de foarte multe ori curățate de coajă de către români. Cei care mănâncă merele fără coajă nu știu că sunt văduviți de substanțele pe care aceasta le găzduiește și că jumătate din cantitatea de fibre se regăsește în partea care ajunge la gunoi sau la animale, dacă acestea există în gospodărie.