Leguma pe care nu trebuie să o consumi crudă, niciodată. Te poate ucide
Ce legumă nu trebuie să consumi crudă și de ce. Ea se poate confunda ușor cu turmericul de la supermarket sau poate chiar cu morcovul, de aceea trebuie să știi să o recunoști. Deși preparată termic poate să aducă numeroase beneficii, consumată în stare crudă ea poate duce la boli. Iată despre ce legumă este vorba!
Leguma pe care nu trebuie să o consumi crudă, niciodată
Leguma pe care nu trebuie să o consumi în stare crudă se numește cassava și este o legumă din America de Sud, bogată în carbohidrați. Ea este o rădăcinoasă din care se prepară făina de tapioca, care se poate găti. Ea are de două ori mai multe calorii decât cartofii, însă conține mai puține grăsimi și proteine decât cerealele, spre exemplu.
Cassava nu conține gluten, are și cantități moderate de vitamine din complexul B, dar și minerale importante, ca: zinc, magneziu, cupru, fier și mangan. Leguma mai are în componență și o cantitate mare de potasiu, un nutrient foarte important pentru organism.
Plantă mai este și plină de fibre, motiv pentru care se poate consuma cu încredere dacă vrei să îți scazi colesterolul și să reglezi zahărul din sânge.
Dacă gătită are multe beneficii pentru organism, consumată în stare crudă devine periculoasă, din cauza nivelurilor mari de cianură pe care le conține. Pentru a o găti, trebuie să o cureți de coajă, să o tai în bucăți și să o fierbi până ce se înmoaie. Atunci când este preparată, se aruncă apa folosită. Ea se poate consuma apoi cu sare și piper, sau se poate pune pune la cuptor, preparând chips-uri sănătoase.
Despre manioc
Cassava este denumirea științifică pentru manioc, un arbust din America de Sud cultivat în pădurile tropicale. Se aseamănă cu morcovii, are șuviță este aspră și brună, iar pulpa internă este tare și albă, însă la contact cu aerul, din cauza oxidării, ea devine roșiatică.
Din manioc se o făină asemănătoare cu amidonul de cartofi,numit tapioca, folosită îndeosebi în America de Sud și Africa de Nord. Maniocul a fost unul dintre alimentele fundamentale ale populației Maya. În acest sens s-au făcut multe descoperiri artistice din epoca precolumbiană care stau mărturie pentru consumul la scară largă.
Maniocul poate fi prăjit, gătit sub formă de piure și fiert. Iar bulionul pentru gătit se poate utiliza pentru îngroșarea supelor. Trebui să mai știi că durata de gătire a acestor tuberculi variază între 15 și 30 de minute.