18 apr. 2022 | 13:18

Leguma din casa ta care purifică aerul. Trebuie să o pui în fiecare cameră

Știri generale
Leguma din casa ta care purifică aerul. Trebuie să o pui în fiecare cameră
Leguma din locuința ta care te ajută să purifici aerul

Oamenii nu știu deseori trucuri care le sunt la îndemână și care să îi ajute în diverse situații. Natura și darurile ei sunt neașteptate, lucru care se poate observa în metoda de a mai jos pentru purificarea aerului. Nu trebuie să îți mai bați capul dacă există câteva mirosuri în casă care te deranjează sau ai câțiva invitați neașteptați care te surprind. Despre ce legumă este vorba și cum ai putea să te ajuți de ea în această situație?

Leguma care te ajută să purifici aerul: puțini știu acest truc

Mirosurile în locuință pot apărea din diverse cauze: curățenia nu este la zi, există umezeală/mucegai, nu se aerisește destul sau se gătește foarte mult în bucătărie.

Indiferent de care ar fi cauza, poți purifica aerul imediat cu ajutorul unei legume. Aceasta este o metodă naturală, simplă și cu siguranță la îndemâna tuturor.

Este vorba despre o legumă pe care o utilizăm destul de mult și care este prezentă în multe rețete din gastronomia românească în preparate gătite sau salate ori pe platouri cu aperitive.

Mai exact, este vorba despre ceapă. Sună ciudat la prima vedere pentru că tocmai ceapa are un miros specific, înțepător și puternic de care mai degrabă încerci să scapi cât mai rapid dacă ai musafirii pe drum.

Remediu pentru mirosurile puternice

Cu toate astea, tot ea este un remediu împotriva altor mirosuri grele și ajută la purificarea locuinței. Trebuie să pui ceapa pe un platou pe care să îl așezi pe mobila din casă. Leguma va atrage mirosurile grele și neplăcute și le va elimina.

De asemenea, poți să folosești și ceapa care îți rămâne. Cum vei putea observa că trucul merge? Ea își schimbă culoarea pentru că atrage bacteriile și virusurile din mediul în care este păstrată.

În felul acesta purifică aerul din locuința ta. Există câțiva oameni care se feresc să o consume pentru că este puternică, iar unele persoane nu suportă mirosul sau gustul său.

  • Valori nutriționale

Valoare per
100 g
100 g
Calorii (kcal) 39
Lipide totale 0,1 g
Lipide saturate 0 g
Colesterol 0 mg
Sodiu 4 mg
Potasiu 146 mg
Carbohidrați 9 g
Fibre alimentare 1,7 g
Zahăr 4,2 g
Proteine 1,1 g
Vitamina C 7,4 mg Calciu 23 mg
Fier 0,2 mg Vitamina D 0 IU
Vitamina B6 0,1 mg Vitamina B-12 0 µg
Magneziu 10 mg

Cum se poate consuma?

  • Ceapa crudă – O poți adăuga în salate împreună cu diferite alte legume, carne sau lactate. Toacă o ceapă mărunt, alături de 100 grame de salată verde, 2 roșii, 30 de grame de piept de pui fiert sau la grătar. Peste acest mix adaugă un sos cu 3 lingurițe de muștar, 2-3 picături de lămâie și puțin ulei de măsline.
  • Ceaiul de ceapă – Se recomandă în special, în caz de răceală, putând calma durerile în gât. Taie o ceapa mare în sferturi, adăugă peste un litru de apă clocotită și strecoară ceaiul după 15 minute. În cană poți adăuga și câteva picături de suc de lămâie.
  • Ceapa călită – Este dulce, aromată și se prepară rapid. Încinge o tigaie, adaugă o lingură de unt, 3-4 cepe tocate mărunt, puțină sare și puțin piper. Amestecă totul timp de 10 minute, la foc mic, până când ceapa prinde o culoare aurie. Ceapa calită este ideală ca garnitură sau ca bază pentru altă mâncare. (Sursa: cumsă.ro)