Leguma care te scapă rapid de mucegaiul de pe pereţi. Trucul este genial

Leguma care te scapă rapid de mucegaiul de pe pereţi. Trucul este genial
Leguma care te scapa rapid de mucegaiul de pe pereti. Trucul este genial

Unele camere din locuința ta sunt mai predispuse decât altele la dezvoltarea problemelor de umezeală și mucegai, fie din cauza aerului închis, a etanșeității excesive, a punților termice sau a aerului nefiltrat. Prin urmare, gospodinele au descoperit leguma care te ajută să purifici aerul din casă și să scapi de mucegai.

Cum scapi de mucegai cu ceapă

Umiditatea excesivă în case poate fi periculoasă pentru sănătate, deoarece eliberarea constantă a particulelor de mucegai și ciupercă ne poate deteriora plămânii.

De aceea, de îndată ce începi să observi un miros puternic de mucegai, specialiștii îți recomandă să iei măsuri în acest sens și să apelezi la o echipă de profesioniști pentru a rezolva această problemă.

Dacă nivelul de umiditate din casa ta nu este prea mare, poți încerca să pui jumătate de ceapă în camera în care vrei să elimini acel miros enervant.

Ceapa are capacitatea de a absorbi mirosurile neplăcute precum cele cauzate de umiditatea spațiilor sau atunci când o cameră este proaspăt vopsită. De aceea, oamenii taie ceapa doar în jumătate sau în mai multe bucăți, pe care le depozitează undeva în camera din care vor sa elimine mirosul urât.

Important de reținut este să lăsăm ceapa o zi întreagă în încăpere, închizând spațiul perfect. Puteți redeschide ușile și ferestrele după ce au trecut 24 de ore. Dacă acest remediu nu funcționează pentru tine, poți apela și la cărbune, care te poate ajuta la absorbția umidității.

De asemenea, poți pune sare grunjoasă într-un recipient, pe care îl schimbi când pare umed, sau otet, produs pe care îl poți pulveriza pe petele umede și îl lași să acționeze timp de jumătate de oră înainte de a curăța cu o cârpă umedă.

Cum scapi de mirosul îmbătrânit al casei tale

Cu aceste recomandări te vei putea bucura din nou de un spatiu lipsit de umezeală și vei elimina riscul de a contracta orice bacterie prin intermediul căilor respiratorii, ca urmare a acumularii de ciuperci si mucegai în spațiile din locuința ta.

O altă metodă de a scăpa de mirosul „de bătrânețe” din camere este să prepari o soluție de mangan sau oțet pentru a distruge formarea mucegaiului sau a unor ciuperci care s-ar fi putut forma în lucrurile vechi.

Tot ce trebuie să faci este să amesteci două pahare de apă, o linguriță de oțet și acid citric și puțin lichid de vase. Se combină și se aplică pe murdărie, iar după câteva minute, zona se va curăța rapid folosind o perie.

Urmăriți Playtech.ro și pe