Checul este una dintre cele mai delicioase și pufoase deserturi. Gospodinele pricepute știu la ce ne referim. În fața unei felii calde de chec nu ai cum să reziști, chiar dacă ești la dietă sau nu-ți prea plac dulciurile. Ceea ce multă lume nu știe este că checul poate avea un design foarte interesant cu ajutorul unei legume. Are rolul de a colora frumos feliile de prăjitură abia scoase din cuptor. Ce să mai, curcubeu pe cerul gurii!
Dacă ți-am stârnit curiozitatea, ei bine, trebuie să notezi rețeta, pentru a te bucura din plin de un chec super delicios și „chipeș”. Prăjitura preferată poate fi decorată cu sfeclă roșie, care îi dă o culoare aparte, specială. Va arăta perfect din punct de vedere vizual, mai ales în pozele pentru rețelele de socializare.
Sfecla roșie nu ajută doar la decor, ci este bună și pentru sănătate! Leguma este bogată în fier, vitamina C și B9, care stimulează sistemul imunitar. Mai mult. este indicată și pentru inimă. Încorporată în rețeta ta de chec, sfecla roșie va crea un frumos curcubeu culinar.
Și pentru că deja ne plouă în gură, iată cum se prepară această rețetă de chec. Crema de sfeclă roșie, ouăle, zahărul și uleiul de porumb vor da o textură deosebit de plăcută acestui desert.
Ingrediente necesare pentru prăjitura colorată în culorile toamnei: 300 de grame de sfeclă fiartă, 200 grame de făină, 2 ouă, 180 ml ulei de porumb, 120 de grame de zahăr, 2 linguri de alune tocate, esență de vanilie, 5 grame praf de copt, 1 lingură de cacao și zahăr pudră.
Curăță sfecla fiartă de coajă. taie-o în cubulețe și pune-o într-un mixer, împreună cu două linguri de ulei de porumb. Mixează bine, până obții un amestec omogen.
Într-un bol pune ouăle, esența de vanilie și zahărul și bate-le bine cu un tel electric, până când amestecul devine ușor și pufos. Încorporează în amestecul de ouă făina și praful de copt. Folosind o spatulă, amestecă cu mișcări lente. Adaugă și restul de ulei de porumb.
La final, unește crema de sfeclă roșie și compoziția de ouă, amestecând totul bine. Transferă aluatul într-o tigaie de 22 cm diametru, pe care o ungi cu puțin ulei și o tapetezi cu făină.
Bagă checul în cuptor, la 180 de grade, timp de aproximativ 40 de minute. Înainte de a scoate tava din cuptor, verifică dacă prăjitura este gata cu o scobitoare. Acest chec colorat de toamnă, ce conține o legumă dulce, este nemaipomenit de pufos și bun! Transferă desertul pe un platou și lasă-l să se răcească. După care pudrează checul cu zahăr pudră, cacao neîndulcită și alune mărunțite.