Masa de Paște a fost dintotdeauna al doilea mare eveniment al anului mult așteptat la români, iar asta pentru că mesele de sărbători au mereu aceeași poveste – multe bucate gustoase și poftă de a servi din toate. Prin urmare, nu-i de mirare că unii dintre noi am „căpătat“ și câteva kilograme în plus. Din fericire, există o legumă care curăță stomacul de toxine, reglează digestia şi salvează ficatul după astfel de mese bogate.
În timpul sărbătorilor pascale, mulți români fac excese alimentare, neputând rezista tentației de a servi din toate preparatele de pe masele îmbelșugate. După ce zilele de sărbătoare se sfârșesc, văzând că au luat în greutate sau dorindu-și, pur și simplu, să revină la un meniu ceva mai sănătos, mulți români caută soluții alternative.
Din fericire pentru toți cei care au mâncat pe săturate de Paște, există o legumă-minune care curăţă stomacul de toxine, reglând astfel tranzitul intestinal, care poate preveni infarctul, întăreşte oasele și ne menține calmi. Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care și-a căpătat titulatura de „super legumă“.
Este vorba despre spanac, o plantă comestibilă și utilă pentru tubul digestiv. Aceasta ne eliberează de toxine, fiind binevenită în alimentație. În plus, spanacul poate fi găsit cu ușurință pe piață, având în vedere că este sezonul lui. Potrivit specialiștilor, introducerea spanacului în alimentație reprezintă cel mai bun mod de curățare a tractului digestiv.
De spanac au în special nevoie persoanele care au mâncat pe îndelete de Paște, întrucât mâncărurile tradiționale ale românilor sunt grase.
Citește și: Leguma care înlocuiește cartofii prăjiți. Este mai sănătoasă și plină de vitamine
Spanacul are numeroase beneficii pentru sănătate. Iată doar câteva dintre ele:
Ce conține o cană cu spanac:
Totodată, spanacul conține vitamina K, vitamina E, vitamina C, fibre, fosfor și tiamină. Majoritatea caloriilor din această plantă provin din proteine și carbohidrați.