Legea care va revolta românii. Cine sunt cei care pot rămâne fără pensie

Legea care va revolta românii. Cine sunt cei care pot rămâne fără pensie

Deputații PNL Florin Roman şi Romeo Nicoară au depus în Parlament un proiect de lege care prevede ca persoanele publice care au fost condamnate pentru fapte de corupție să nu mai primească pensie de serviciu. Din această categorie fac parte judecători sau parlamentari care au primit condamnări pentru infracțiuni precum luarea și darea de mită și traficul de influență.

Persoanele publice condamnate pentru fapte de corupție ar putea rămâne fără pensia de serviciu

„Prin această măsură s-ar descuraja comiterea unor astfel de fapte de către anumite categorii profesionale, precum personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea, militarii, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special, funcţionarii publici parlamentari, membrii Corpului diplomatic şi consular al României, cei ai Curţii Constituţionale sau ai Curţii de Conturi, etc”, se arată în expunerea de motive.

Deputații PNL care au depus în Parlament proiectul de lege susțin că măsura este menită să îi responsabilizeze pe cei care sunt plătiți din bani publici. Din categoria celor care ar urma să nu mai primească pensia de serviciu dacă sunt condamnați pentru fapte de corupție fac parte judecătorii, poliţiştii, militarii, funcţionarii publici parlamentari, membrii Curţii de Conturi și membrii CCR sau din Corpul diplomatic.

„Dispoziţiile prezentei legi nu afectează dreptul la pensie pentru limită de vârstă al persoanelor cărora li se aplică interdicţia beneficiului pensiei de serviciu”, mai prevede proiectul care a fost înregistrat în procedură de urgență în Senat și urmează să ajungă în Camera Deputaților, forul decizional.

„Societatea românească, atât prin reprezentanţii săi în Parlament, dar şi prin intermediul formatorilor de opinie mass-media şi din societatea civilă, în ultima vreme a tras mai multe semnale de alarmă cu privire la faptul că. în materia pensiilor de serviciu acordate persoanelor care sunt remunerate din fonduri publice, este nevoie de existenţa unei interdicţii, astfel încât să nu poată beneficia de acest tip de pensie cei care au fost condamnaţi definitiv pentru infracţiuni de corupţie, precum luarea şi darea de mitp, traficul şi cumpărarea de influenţă”, mai scrie în expunerea de motive.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI