Legea a fost promulgată de Klaus Iohannis. Li se vor șterge datoriile multor români

Legea a fost promulgată de Klaus Iohannis. Li se vor șterge datoriile multor români

Sunt vești excelente pentru mii de români. Datoriile lor vor fi șterse, iar legea a fost deja publicată în Monitorul Oficial. Care sunt persoanele vizate de această lege.

Legea a fost promulgată de Klaus Iohannis

Este vorba despre Legea nr. 114/2020, care a fost deja publicată în Monitorul Oficial pe data de 8 iulie 2020. Această lege aduce astfel modificări la procedura amnistiei fiscale, reglementate inițial prin OG nr. 6/2019 cu modificări ulterioare.

De altfel, consultantul fiscal pe nume Adrian Benta a analizat această lege, iar potrivit lui, pentru a fi aplicată, trebuie să ne raportăm la reglementările OG nr. 6/2019, dar și la normele de aplicare pentru aceasta.

De asemenea, consultantul a mai detaliat și toate modificările noi aduse legii. Potrivit acestuia, există trei mari modificări privind amnistiile fiscale.

Fac obiectul amnistiei fiscale obligațiile bugetare scadente la data de 31 iulie 2020 (de menționat este că, anterior, făceau obiectul amnistiei obligațiile bugetare restante ci data de 31 martie 2020).

• De asemenea, restructurarea obligațiilor bugetare se extinde către toate bugetele aparținând bugetului general consolidat. Se mai poate aplica amnistia fiscală și pentru obligații bugetare datorate către bugetul local sau bugetul altor instituții și administrații publice.
• Iar solicitarea de restructurare se poate depune până la data de 31 decembrie 2020.

Termen de zece zile pentru a depune solicitări privind extinderea amistiei fiscale

Un amănunt important de știut este că, în situația în care există contribuabili care au în desfășurare proceduri de aplicare a OG nr. 6/2019, care se referă la datoriile scandente la data de 31 martie 2020, au termen de zece zile pentru a depune solicitări pentru extinderea amnistiei fiscale, pentru obligațiile scadente la data de 31 iulie 2020.

De asemenea, Guvernul a aprobat amnistia fiscală propusă de Ministerul Finanțelor pentru dobânzi, penalități și alte accesorii datorate de cei care vor achita principalul restanțelor pânã la data de 15 decembrie 2020, se anunță într-un comunicat de presă al autorităților.

Conform Ministerului Finanțelor Publice, principalele beneficii ale introducerii amnistiei sunt relansarea economiei, dar și depășirea unor probleme economice ale contribuabililor, precum și diminuarea datoriilor acestora.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI