Anunțul așteptat de milioane de români. Adevărul despre majorarea pensiilor cu 40%: „Guvernul trebuie să respecte legea”

Anunțul așteptat de milioane de români. Adevărul despre majorarea pensiilor cu 40%: „Guvernul trebuie să respecte legea”
Pensii 2020. Dezastru pentru pensionari! Ce se întâmplă, de fapt, cu banii de pensii

ALDE trage un mare semnal de alarmă cu privire la majorarea pensiilor cu doar 10%, considerând că această creștere este o jignire reală la adresa vârstnicilor. Reprezentanții partidului consideră că o majorare a pensiilor cu 40% reprezintă un sprijin pentru cinci milioane de români, dar totodată și pentru economia României.

ALDE cere dreptate pentru bătrânii cu pensii rușinoase

Într-un mesaj pe pagina de Facebook a partidului ALDE se cere respectarea legii prin majorarea pensiilor cu 40% așa cum este civilizat și onest pentru o Românie normală. Reprezentanții ALDE consideră că această majorare va veni în sprijinul întregii economii românești, cât și a vârstnicilor cu pensii rușinoase după o viață de muncă.

Creșterea pensiilor de la 1 septembrie conform legii nu reprezintă doar un sprijin pentru cele aproape 5 milioane de pensionari, ci și pentru economia României. Doar cine să înțeleagă lucrul acesta la PNL?
Care ar putea fi consecințele majorării pensiilor cu 40% de la 1 septembrie, așa cum e legea?

1) Se va face dreptate pentru mai mult de 1 milion de pensionari care trăiesc cu mai puțin de 800 lei pe lună.
2) Vor mai fi cel puțin alte 2,5 milioane de români care sunt acum cu pensii până în 1500 lei și care vor primi o sumă de bani care le va face viața mai bună.
3) Pensiile majorate pot fi colacul de salvare pentru multe zeci de mii de locuri de muncă!„, se arată într-un mesaj ALDE, pe pagina de Facebook.

“Mărirea cu 10% a pensiilor ar fi un cadou otrăvit!”

ALDE atacă PNL-ul pentru abordarea incorectă pe care o au atunci când vine vorba despre majorarea cu 40% a pensiilor, considerând-o mai degrabă o pomană pentru pensionari decât un sprijin și apreciere pentru cei care au fost cândva baza economiei. În mesajul postat pe Facebook se arată că majorarea pensiilor potrivit legii poate veni ca un mijloc de ajutor pentru zeci de mii de locuri de muncă.

Guvernul României trebuie să respecte legea. Dacă guvernanții nu ar pleca de la premisa greșită că mărirea pensiilor este doar o pomană pe care o fac pensionarilor, le-ar fi mai ușor să ia decizia corectă. Abia mărirea cu 10% a pensiilor ar fi un cadou otrăvit! Pentru că această majorare nu acoperă nici măcar creșterea prețurilor din septembrie 2019 în septembrie 2020.

Vine momentul când vor trebui să decidă dacă măresc pensiile conform legii. Când vor lua aceste decizii îi îndemnăm să se gândească la faptul că pensiile mărite cu 40% nu sunt doar o reparație meritată pentru seniorii noștri, dar pot fi colacul de salvare pentru multe zeci de mii de locuri de muncă!

P.S. Oare dl Cîțu s-a consultat și cu colegii lui din PNL atunci când a făcut, din nou, anunțul privind majorarea pensiilor cu 10%? Sau ne trezim că va ieși vreun consilier al premierului Orban care să ne spună că e doar o cifră a lui Florin Cîțu și că ei nici măcar nu au luat în calcul așa ceva?„, se transmite în mesajul ALDE.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI