Legătura stranie dintre canabis și covid-19. Ce descoperire uimitoare au făcut cercetătorii

Legătura stranie dintre canabis și covid-19. Ce descoperire uimitoare au făcut cercetătorii
Canabis poate oferi rezistență la SARS-CoV-2

În ultima vreme din ce în ce mai multe cercetări legate de COVID-19 au apărut în spațiul public. Una dintre ele, la care mulți nu se așteptau, vorbește despre legătura stranie dintre canabis și covid-19. Rezultatul cercetărilor a fost dat, recent, publicității, de un grup de canadieni.

Canabis poate oferi rezistență la SARS-CoV-2

Pe măsură ce cazurile COVID-19 continuă să crească, cercetătorii au început să caute soluții într-un loc puțin probabil. Un grup de cercetători canadieni au testat proprietățile plantei de canabis, iar descoperirirle sunt optimiste. Compușii activi ai canabisului au o serie de proprietăți care îl fac atrăgător ca tratament adjuvant potențial pentru infecțiile cu noul coronavirus.

Recent, oamenii de știință au început să analizeze potențialul său de reducere a susceptibilității la boală și chiar au discutat dacă ar putea fi utilizat ca un medicament antiviral.

Cercetătorii de canabis din Canada spun că medicamentul pe bază de plante poate oferi rezistență la SARS-CoV-2. Descoperirile lor preliminare fac parte dintr-o cercetare mai amplă privind utilizarea canabisului medicinal în tratamentul cancerului.

Cercetările preliminare din Canada pe tulpini de droguri psihoactive canabis, spun că pot crește rezistența la coronavirus. Studiul nu este încă evaluat și nici verificat. Dar s-ar părea că planta de canabis funcționează într-un mod similar cu nicotina.

”Rezultatele privind COVID-19 au provenit din studiile noastre privind artrita, boala Crohn, cancer și altele”, spune dr. Igor Kovalchuck, profesor de științe biologice la Universitatea din Lethbridge, către Forbes.

Ca și în cazul cercetării efectului nicotinei asupra coronavirusului, se crede că unele tulpini de canabis reduc capacitatea virusului de a intra în plămâni, unde se prinde, se reproduce și se răspândește. Kovalchuck și colegii săi scriu că tulpinile lor special dezvoltate de canabis opresc efectiv intrarea virusului în corpul uman.

Studiul este una dintre numeroasele lucrări la nivel global care au fost distribuite într-o încercare de a disemina rezultatele preliminare în potențialele tratamente COVID-19 care nu au fost încă supuse unei evaluări riguroase de către specialiști.

Medicamente noi în lupta cu COVID-19

Cercetătorii de la Universitatea din Nebraska și Institutul de Cercetări Biomedice din Texas recomandă mai multe cercetări în legătură cu modul în care CBD derivat din canabis ar putea ajuta la tratarea inflamației periculoase a plămânilor din cauza noului coronavirus.

Autorii au detaliat dovezile privind modul în care puterile antiinflamatoare ale canabisului pot ajuta într-un articol revizuit în numărul din această lună al Brain, Behavior and Immunity.

”Infecția acută este asociată cu o superstormă de citokine. Aceasta contribuie la simptomele de febră, tuse, dureri musculare. Aceste cazuri extreme de inflamație pot duce la pneumonie severă care înfundă plămânii, îngreunează sau imposibilă respirația.

Deci, una dintre strategiile importante pe care oamenii de știință le studiază în lupta împotriva COVID-19 este reducerea inflamației.”, se scrie în materialul publicat.

Dacă recentele descoperiri vor fi analizate și testate conrespunzător, s-ar putea ca medicamentele pe bază de canabis să devină o altă variantă de protecție împotriva noului coronavirus. Deocamdată colegiile medicale din întreaga lume nu au dat niciun verdict pe această temă. Mai sunt multe de cercetat și descoperit, așa că rămâne să vedem care vor fi rezultatele ulterioare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI