Legătura dintre Iisus și rândunele. Legenda care îți explică de ce arată unele așa

de: Ana Chivu
24 03. 2022

Credincioșii sunt foarte atenți la detaliile din icoane sau la amănuntele din poveștile biblice. Mulți dintre ei nu au crezut că legătura dintre Iisus și rândunele este atât de importantă. O legendă explică de ce arată unele așa și cât este de important acest lucru. De unde provine culoarea neagră a unora și de ce și-au păstrat-o astfel până în zilele noastre? Povestea este incredibilă!

Legendă: legătura dintre Iisus și rândunele

Oamenii au descoperit în zilele noastre mult mai multe despre credință față de cunoștințele pe care le aveau generațiile anterioare. Indiferent de alegerea fiecăruia, poveștile din spatele oricărei religii sunt incredibile.

Poate chiar mulți creștini nu știu acest amănunt, cu toate că au senzația că știu suficient despre Cel pe care îl venerează. Se spune că Mântuitorul Iisus era foarte bun cu toate vietățile încă din copilărie.

Acesta s-a așezat pe malul unei ape pe când avea doar câțiva anișori și a început să se joace cu mâl, modelând astfel mici păsări din el. După ce erau gata, le punea să se usuce la soare.

Un fariseu rău la suflet a vrut să râdă de el și a vrut să lovească păsările din lut cu piciorul. Iisus a lovit pământul cu palma lui atunci când a văzut ce se va întâmpla, iar dintr-o dată păsările au prins viață și și-au luat zborul din fața pericolului.

Fariseul a rămas uimit și nu a mai știut ce să creadă. Inițial, ele nu aveau penajul negru. Treizeci de ani mai târziu, când Mântuitorul era deja răstignit pe Cruce, micile rândunele nu l-au uitat pe cel care le-a dat viață.

Ce au făcut pentru Mântuitor?

Acestea au venit și s-au așezat pe brațele crucii și pe capul și umerii Lui, încercând să smulgă ghimpii din cununa de spini cu ciocul lor.

În clipa în care Mântuitorul a murit din cauza chinurilor la care a fost supus, rândunelele au îmbrăcat mantia neagră pentru a ține doliu. Așa au rămas până în zilele noastre pentru a marca durerea prin care a trecut Iisus.

,,Rostul Naşterii Fiului lui Dumnezeu pe pământ este sfinţirea omului şi participarea lui la viaţa veşnică. Taina Naşterii Fiului lui Dumnezeu pe pământ şi apropierea lui faţă de noi, oamenii, ne cheamă să ne ridicăm şi să ne apropiem de El, să-l întâmpinăm în viaţa noastră prin dreapta credinţă, prin rugăciune.

Prin împărtăşirea cu Sfintele Taine şi prin fapte bune faţă de cei săraci şi aflaţi în suferinţă. Aşa să-l întâmpinăm pe Hristos în sufletul şi în casele noastre şi să ne bucurăm de Lumina Sărbătorii care este mama sărbătorilor creştine”, spune părintele Valentin Fotescu, Doctor în Teologie, preot la Biserica Sfânta Vineri Nouă din Bucureşti. (Sursa: click.ro)