Care este singurul oraș din lume în care nu există bani, politică sau religie. Cum trăiesc, de fapt, oamenii aici

Care este singurul oraș din lume în care nu există bani, politică sau religie. Cum trăiesc, de fapt, oamenii aici
Auroville vrea să fie un oraș universal în care bărbații și femeile din toate țările sunt capabili să trăiască în pace și armonie progresivă

Vi s-a întâmplat vreodată să simțiți că trăiți într-un experiment social? Poate chiar această pandemie în care ne află să fie un astfel de experiment? În urmă, cu mai bnie de 50 de ani, cine va a inițiat un astfel de exeperimet, se numește Auroville. Experimentul continuă și astăzi, cu succes.

50 de ani de Auroville, experimentul social

Auroville vrea să fie un oraș universal în care bărbații și femeile din toate țările sunt capabili să trăiască în pace și armonie progresivă mai presus de toate crezurile, toate politicile și toate naționalitățile.

Scopul lui Auroville este realizarea unității umane, spune site-ul oficial al experimentului început cu 5o de ani în urmă.

Cu aproximativ 50 de ani în urmă, acest oraș unic va deveni faimos, punctul culminant tangibil al colaborării spirituale dintre Mamă și Sri Aurobindo.

Acesta din urmă era un lider influent al mișcării indiene pentru independență. Auroville a avut geneza într-o întâlnire între cele două mari minți în martie 1914.

Acesta era momentul în care Sri Aurobindo căutase refugiu la stăpânirea franceză de atunci a Pondicherry pentru a scăpa de arestarea britanicilor.

Auroville
Annai – Mama orașului Auroville

După ce Sri Aurobindo a murit în 1950, Mama a fost cea care și-a asumat sarcina de a-și aduce la bun sfârșit ideea de ”oraș universal”.

Principiile ei îndrumătoare erau idealul de unitate umană al lui Sri Aurobindo, accentul pe colaborarea culturală și viziunea sa asupra Indiei ca lider spiritual al lumii.

Conceptul orașului unic în lume

Auroville, o localitate ideală dedicată unui experiment în unitatea umană, este ideea Mamei încă din anii 1930.

La mijlocul anilor 1960, conceptul a fost dezvoltat și pus în fața Guvernului. din India.

Guvernul indian și-a dat acordul și l-au dus la Adunarea Generală a UNESCO, iar în 1966, a fost adoptat unanim.

Proiectul a fost lăudat ca unul de importanță pentru viitorul umanității.

La 28 februarie 1968, aproximativ 5.000 de oameni s-au adunat în apropierea arborelui de banian în centrul viitorului oraș.

La ceremonia de inaugurare au participat reprezentanți ai 124 de națiuni. Inclusiv reprezentanți ai tuturor statelor din India.

Aceștia au adus cu ei pământ din patria lor și l-au amestecat într-o urnă îmbrăcată în marmură, în formă de lotus.

Auroville, „oraș universal”
Astăzi, Auroville găzduiește peste 2.000 de oameni, scriitori, artiști, medici, ingineri, bucătari, profesori, fermieri, studenți etc.

Acum urna este situată în punctul central al Amfiteatrului. În același timp, Mama a dat orașului Auroville Carta sa în 4 puncte.

Astăzi, Auroville găzduiește peste 2.000 de oameni, scriitori, artiști, medici, ingineri, bucătari, profesori, fermieri, studenți etc.

Majoritatea sunt din peste 40 de țări, ca să nu mai vorbim de toate regiunile din India.

Orașul încă în evoluție are puține drumuri pavate, cele mai multe au fost lăsate în mod deliberat, sau clădiri urbane proprii, cum ar fi stațiile de poliție sau gările.

Locuitorii acestui oraș unic nu folosesc valută în interiorul Auroville. În schimb, li se dau numere de cont, iar tranzacțiile se fac prin intermediul unui „aurocard”.

Acesta funcționează ca un card de debit. Facilitățile medicale de bază și electricitatea sunt gratuite în Auroville.

Școala este, de asemenea, gratuită și nu există examene, iar copiii sunt încurajați să învețe subiectele la alegere și în ritmul lor.

În ceea ce privește întreținerea, rezidenții asigură forța de muncă și contribuie lunar la fundație.

Citește mai departe pe stiridinlume.ro

Urmăriți Playtech.ro și pe