Lecția de viață pe care i-a dat-o Ion Țiriac lui Ilie Năstase. ‘I-am bătut obrazul’

Lecția de viață pe care i-a dat-o Ion Țiriac lui Ilie Năstase. ‘I-am bătut obrazul’
Ion Țiriac și Ilie Năstase, două caractere diferite unite de tenis

Doi dintre cei mai mari sportivi ai României, Ion Țiriac și Ilie Năstase, sunt legați unul de celălalt de aproape 50 de ani. În afară de dragostea pentru tenis, pe cei doi îi leagă și o prietenie sinceră. În toți acești ani, la cele mai importante evenimente au fost unul lângă celălalt. Cât despre carierele celor doi, sunt de necontestat.

Ion Țiriac și Ilie Năstase, două caractere diferite unite de tenis

Atunci când spui Ion Țiriac, îți vine în minte un singur lucru, și anume cuvântul atipic. Prin definiție, cuvântul  poate descrie particularitățile și excentricitățile unei persoane, ceea ce în multe aspecte îl descriu în mod adecvat pe Ion Țiriac. Omul cunoscut sub numele de „Contele Dracula”,  a jucat rolul la perfecțiune. De la mustața lui stufoasă  până la o privire pătrunzătoare, Țiriac a fost un „personaj atipic”. Un personaj intrigant și unic în tenis.

Ion Țiriac a reușit să combine o carieră substanțială ca jucător, antrenor și om de afaceri. În 2014, Țiriac era afaceristul care acumulase o avere personală de 2 miliarde de dolari, făcându-l cel mai bogat fost sportiv din lume, potrivit Celebrity NetWorth. Nu este rău pentru un specialist în jocul la dublu care a câștigat câteva milioane de dolari în turneele din anii 1960 și 1970, și al cărui stil pe teren și în afara terenului a dus la celebritatea acestuia de astăzi.

O prietenie de jumătate de secol

De cealaltă parte, când spui Ilie Năstase, spui sălbatic, noncoformist. În comparație cu prietenul său de-o viață, Ilie Năstase a reușit să bată toate recordurile în perioada sa de glorie. Este jucătorul cu cele mai multe trofee câștigate și singurul român, jucător de tenis, inclus în „Tennis Hall of Fame”.

În afară de carieră, Ion Țiriac și Ilie Năstase au o prietenie care durează de mai bine de 50 de ani. Au trecut împreună prin multe. Un astfel de moment, prin care au trecut Ion Țiriac și Ilie Năstase, o adevărată lecție de viață, se întâmpla în finala din 1971 de la Madrid. După un parcurs fără cusur, Ion Țiriac și Ilie Năstase aveau să se întâlnească în finala turneului spaniol.

„Lecție de viață”

Deși prieteni, pe teren deveneau adversari de temut. Numai că, în acest caz, povestește Ilie Năstase, prietenul Țiriac îi cerea să nu îl facă de râs pe parcursul jocului. Din păcate pentru Ilie Năstase, totul avea să se întoarcă împotriva lui, recunoscând că Țiriac i-ar fi dat o lecție de viață. Efectul acelui moment a fost că la următorul turneu, la Roland Garros, Ilie Năstase a câștigat toate meciurile fără să piardă nici măcar un set. Performanța l-a propulsat pe locul unu în lume.

„Am jucat cu el în finala unui turneu la Madrid, în ’71. Mă rugase să nu îl bat rău. Băi, Tănase – așa îmi spunea -, mă bați, dar să nu îmi dai 6-0, 6-1, nu mă faci să par ridicol. Lasă-mi și mie, acolo, două-trei game-uri.

În concluzie, m-a bătut de m-a zvântat, mi-a dat 6-0 în ultimul set! I-am bătut obrazul. Iar el, mustăcind, știi ce mi-a spus? Băi, Tănase, fii atent la mine ce îți spun! Nu dai niciun game, nici lui taică-tău, nici lui maică-ta, dacă joci cu ei! Da? Lecție de viață.”, a declarat Ilie Năstase, pentru GSP.ro

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI